Bartın'da toprak kayması nedeniyle bir ev boşaltıldı

BARTIN (AA) - Bartın'da meydana gelen heyelan nedeniyle bir ev tedbir amaçlı tahliye edildi. Akbaş köyü Fırdan Mahallesi'nde yağmur ve kar yağışının...

BARTIN (AA) - Bartın'da meydana gelen heyelan nedeniyle bir ev tedbir amaçlı tahliye edildi.

Akbaş köyü Fırdan Mahallesi'nde yağmur ve kar yağışının ardından toprak zemininde kayma ve yarılmalara bağlı heyelan meydana geldi.

Ev sakinlerinin haber vermesi üzerine AFAD İl Müdürlüğü ekipleri, bölgede incelemelerde bulundu. İnceleme sonrası Nail ve Durdu Özsoy çiftinin yaşadığı 2 katlı ev, tedbir amacıyla boşaltıldı.

Ev sakinlerinden Nail Özsoy, gazetecilere, gece saatlerinde aniden bir gürültü duyduklarını ve büyük korku yaşadıklarını söyledi.

Durumu bildirmeleri üzerine AFAD ve jandarma ekiplerinin köye geldiğini dile getiren Özsoy, "Gelen ekipler, eve 3-4 gün girmememiz gerektiğini söyledi. Eşimle komşuda kalıyoruz. Heyelan sırasında ağaçlar yerinden koparken büyük gürültü oldu hatta ev bile sallandı." diye konuştu.

Eşi Durdu Özsoy da gece namaz kıldığı sırada büyük bir gürültü duyduğunu belirterek, "Bir gürültü; deprem oluyor zannettim. Merdivenler yıkıldı zannettim, çok korktuk. Korkudan eve çıkamıyorum. Allah razı olsun, ekipler geldi, baktı. Hala daha korkuyorum." ifadelerini kullandı.

Ekiplerin, aynı bölgede risk taşıyan 3 evle ilgili başlattığı teknik inceleme ise sürüyor.

11 Şub 2022 - 11:17 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.