Bağcılar'da velilere "Sıfır Atık" semineri verildi

İSTANBUL (AA) - Bağcılar Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, velilere yönelik "Sıfır Atık" semineri düzenledi. Belediyeden yapılan açıklam...

İSTANBUL (AA) - Bağcılar Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, velilere yönelik "Sıfır Atık" semineri düzenledi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde başlatılan Sıfır Atık Projesi kapsamında Bağcılar Belediyesi ilçe sakinlerinin bilinçlendirilmesine yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda, Bağcılar Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünce ilçedeki 17 Bilgi Evi'nde 3 hafta boyunca 820 velinin katılımıyla eğitim semineri düzenlendi.

Çevre Mühendisi Esra Yüce'nin verdiği seminerlerde, "Bağcılar'ı nasıl daha temiz tutabiliriz?", "Atığı nasıl azaltabiliriz?" ve "Geri dönüşümü nasıl yapabiliriz?" başlıkları konuşuldu.

- Atıklar, ambalaj toplama ve ayırma tesislerinde yeniden değerlendiriliyor

745 bin 125 kişilik nüfusuyla İstanbul'un en büyük ilçelerinden olan Bağcılar'da her gün 2 bin 800 cadde ve sokakta detaylı çevre temizliği yapılıyor. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, temizliğin yanında kağıt, karton, metal, cam ve plastik ambalaj gibi atıkları da topluyor. Kamu kurumları, alışveriş merkezleri ve okullar başta olmak üzere bütün yaşam alanlarından toplanan bu atıklar, yeniden değerlendirilmek için Mahmutbey Mahallesi'ndeki Ambalaj Atığı Toplama ve Ayırma Tesisleri'ne götürülüyor.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.