Atatürk'ün Marmaris'e gelişinin 86'ncı yıldönümü törenle kutlandı

BÜYÜK Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Muğla'nın Marmaris ilçesine gelişinin 86'ncı yıldönümü törenle kutlandı. Marmaris Kaymakamlığı tarafından Cumhur...

BÜYÜK Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Muğla'nın Marmaris ilçesine gelişinin 86'ncı yıldönümü törenle kutlandı.

Marmaris Kaymakamlığı tarafından Cumhuriyet'in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ilçeye gelişinin 86'ncı yıl dönümü nedeniyle tören düzenlendi. Törene, Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy, Marmaris Cumhuriyet Başsavcısı Nuh Mete Hatipoğlu, Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, Aksaz Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Semih Ozangüç, Marmaris İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Murat Çam, Marmaris İlçe Emniyet Müdürü Oktay Kapsız ile gaziler, siyasi ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla devam etti.

Törende konuşan Marmaris Sabancı Anadolu Lisesi Müdürü Işıl Tongaz, Atatürk'ün ilk olarak 30 Ocak 1933 tarihinde vapurla Marmaris'e geldiğini, ancak olumsuz hava koşulları nedeniyle fazla kalamadığını söyledi. İkinci ziyaretini ise 23 Şubat 1935'te yaptığını ifade eden Tongaz, Atatürk'ün doktorlarının tavsiyesiyle karaya inmediğini ve konuklarını 'Gülcemal' adlı Ege Vapuru'nda ağırladığını anlattı.

Daha sonra Atatürk'ün ilçeyi ziyarette kullandığı Ege Vapuru'nu temsilen Sahil Güvenlik Marmaris Grup Komutanlığı'na bağlı Atatürk resmi ve Türk bayraklarıyla donatılmış yelkenli, arkasında çok sayıda tekne ile geçiş yaptı. Atatürk maketi ve Türk Bayrağı'nın asıldığı yelkenliyi, geçişi sırasında katılımcılar alkışlarla selamladı. Tören, katılımcıların Atatürk Anıtı önünde hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.