Artvin'de 40 yaş ve üstü vatandaşlar aşılanmaya başlandı

ARTVİN (AA) - Artvin'de, Sağlık Bakanlığınca Kovid-19 ile mücadele kapsamında aşı programına dahil edilen 40 yaş ve üzeri vatandaşlara ilk doz aşıları...

ARTVİN (AA) - Artvin'de, Sağlık Bakanlığınca Kovid-19 ile mücadele kapsamında aşı programına dahil edilen 40 yaş ve üzeri vatandaşlara ilk doz aşıları yapılmaya başlandı.

Kentte randevularını alarak sağlık kuruluşlarına giden vatandaşlar, hastaneler ve aile sağlığı merkezlerinde, randevu saatlerine göre aşılarını oluyor.

Aşılama takvimine dahil edilen vatandaşların bugün itibarıyla aşılanmaya başlanmasıyla Artvin Devlet Hastanesi aşı polikliniğinde yoğunluk oluştuğu gözlemlendi.

İlk doz aşısını yaptırmak için Artvin Devlet Hastanesi aşı polikliniğine gelen Serkan Bitirim, kendi yaş grubunun aşı takvimine alınmasından dolayı mutlu olduğunu dile getirerek, Kovid-19'la mücadelenin başarıya ulaşması için herkesin aşı olması gerektiğini söyledi.

Bitirim, aşı olurken ağrı, sızı hissetmediğini belirterek, herkesin gönül rahatlığıyla aşı yaptırabileceğini kaydetti.

Saynur Bolluk da 40 yaş üstü vatandaşların aşılanmaya başlaması sonrası hastaneye gelerek aşısını olduğunu ifade ederek, "Salgından korunmak için bugüne kadar gerekli tedbirleri aldım. Bugün de aşımı yaptırdım. Aşı olarak vatandaşlık görevimi yerine getirdiğimi düşünüyorum. Herkesin de yapması gerekiyor. Aşı olurken de hiç acı hissetmedim, korkulacak bir şey yok." diye konuştu.

Münker Akyüz ise uzun zamandır aşıyı beklediğini dile getirerek, "Bir an önce aşı olmak istiyordum. Ben astım hastasıyım, salgından çok korkuyordum. Bugün de aşımı oldum, içim rahat. Devletimize, sağlık çalışanlarına çok teşekkür ederim." dedi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.