Geçtiğimiz hafta Trabzon

Geçtiğimiz haftanın gündem maddelerinden biri Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un bölgeye yaptığı ziyaret ve Trabzon’un beklediği Ro-Ro seferleriyle ilgili t...

Geçtiğimiz haftanın gündem maddelerinden biri Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un bölgeye yaptığı ziyaret ve Trabzon’un beklediği Ro-Ro seferleriyle ilgili taahhütüydü. Sarp Kapısında incelemeler için geldiği bölgemizde Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ederek hem STK’lar hem iş dünyasıyla görüşen Bakan Muş, Trabzon ihracatında önemli bir hamle olarak nitelendirilen ki önemli taahhütte bulundu. Bunlardan birisi Trabzon’dan Rusya’nın çeşitli kentlerine Ro-Ro seferlerinin yeniden başlatılması, bir diğeri ise Çamburnu’nda serbest bölge avantajlarından yararlanabilecek Yat Üretim Merkezi kurulmasıydı.

Bugüne kadar pek çok Bakan Trabzon’un beklentileriyle ilgili söz verip gitti. Trabzon demiryolu sözünü de aldı, Yatırım Adası sözünü de aldı. Tekstilkent sözünü de aldı, Hafif Raylı Sistem sözünü de aldı. Bunlar sadece ilk akla gelen birkaç örnek. Ne yazık ki bu sözlerin hiçbiri hayat bulmadı. Dolayısıyla Bakan Muş’un verdiği sözlerin de diğerleri gibi söz olarak kalacağını düşündük. Ancak öyle olmadı. Ankara’ya dönen Bakan Muş, üç gün sonra Trabzon’dan Rusya’nın çeşitli kentlerine Ro-Ro seferleri düzenlenebilmesi için yasal prosedürü tamamladı. Trabzon’a Ro-Ro seferleri başlatılabileceği müjdesini verdi. Bakan Muş’un verdiği sözü hemen yerine getirmiş olması Trabzon’da memnuniyetle karşılandı. Projenin sahibi DKİB Başkanı A. Hamdi Gürdoğan Bakan Muş’a teşekkür etti.

***

Geçtiğimiz haftanın gündem maddelerinden bir diğeri ise Ortahisar ilçesinin gelişmişlik kategorisinde Türkiye’de ‘Birinci Gelişmişlik Kademesine’ girerek ülkenin en gelişmiş ilçeleri arasında yer almasıydı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde gerçekleştirilen gelişmiş ilçeler kriterleri, ilçelerin sosyo-ekonomik gelişmişlikleri, ilçedeki üniversite mezunu oranı, o ilçede kişi başına düşen hekim sayısı, ticaretin düzeyi, çalışan kadın oranı, gayrimenkul birim satış fiyatı ve ilçedeki pasaport sayısı olarak belirlendi. Buna göre ilçeler beş gelişmişlik kademesi içinde değerlendirildi. Ortahisar ilçesi ilk kademede, Erzurum-Yakutiye, Gaziantep-Şehit Kamil, Samsun-Atakum gibi ilçelerle yarıştı.

***

Geçtiğimiz haftanın gündem maddelerinden bir diğeri Sürmene’de yaşanan toprak kayması olayıydı. Hemen her ilkbaharda bölgemizi korkutan heyelanlar bu yıl irili ufaklı olarak 400 heyelanı geçti. Sürmene’nin Oylum mahallesinde yoğun yağmur sonrası meydana gelen heyelan Küçükdere’yi kapattı. Bölgede kullanılmayan bazı ev ve okullar çamur deryasına gömülürken 19 ev ve 2 okul ayrıca tahliye edildi. Olayda hiçbir can kaybı yaşanmazken heyelan dolayısıyla önceden yapılan uyarıların bunda pay sahibi olduğu kaydedildi.

***

Geçtiğimiz haftanın gündem maddelerinden biri TİSKİ’nin gittiği her yeri mağdur etmesiydi. Trabzon Büyükşehir Belediyesinin yönetim zafiyetinin en önemli göstergesi TİSKİ olarak ifade edilebilir. Trabzon dışından getirilen, hiçbir vizyonu olmayan yöneticiler elinde TİSKİ Trabzon’un gittiği her ilçesini mağdur eden bir görüntü sergiliyor. Trabzon’un köylerinde insanların kendi emekleriyle getirdiği sulara saat takan, ahırlarda su borusu arayan ve ceza yazarak tam bir Deli Dumrul örneği sergileyen TİSKİ’nin yaptığı yatırımları da kimse bilmiyor. AK Partinin meclis çoğunluğunu elinde bulundurması ve istediği her kararı hiçbir sorguya tabii tutulmadan meclisten geçirmesi harcanan milyonları da kimseni n bilememesine neden oluyor. Bugüne kadar üç yılda tam olarak ne kadar borçlandığını kimsenin bilmediği TİSKİ, artık yüksek faizle borçlanmasının yanı sıra Büyükşehir’in mülklerini de satmaya başladı. TİSKİ’nin Akçaabat sahilinde denize sıfır, bin metrekarelik bir alanı satılığa çıkarması ilçede tepkiyle karşılandı. Aslında AK Partililerin de kabullenmediği, ancak parti disiplini açısından ses çıkaramadıkları satış işlemini İYİ Parti Grup Başkanvekili Aslan Güner dillendirdi. Güner, ilçeye doğru dürüst hizmet vermeyen TİSKİ’nin bu satışını kabul edilemez bulduklarını söyledi.

Halka hizmetin anlamının dışında bir çalışma sergileyen TİSKİ bir yandan Akçaabat’taki en değerli arazilerinden birini satışa çıkarırken diğer yandan Akçaabat İşletme Şefliğini, ilçe belediyesi binasından beş kilometre uzaklığa taşıması yeniden tepkilere neden oldu. TİSKİ’nin Akçaabat’taki yanlışlarını İYİ Partili Grup Başkanvekilinden başka seslendirecek kimse yok. Aslan Güner bu kez TİSKİ’nin bu tavrını gündeme taşıyarak Merkezde pek çok taşınmazı bulunan TİSKİ’nin şubesini Akçaabat dışına çıkarmasını kınadığını açıkladı. Güner, “Akçaabatlının TİSKİ’ye devredilen denize sıfır bin metrekare mülkünü satılığa çıkartın ama sıra Akçaabatlıya hizmet vermeye gelince Akçaabat merkezinde bir ofis ve depo bile bulamayın. Bu yaptığınız ayıptır, yazıktır ve günahtır” dedi.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Ali Öztürk - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler