GEÇTİĞİMİZ HAFTA TRABZON

Geçtiğimiz haftanın önemli gündem maddelerinden birisi Milletvekili Salih Cora’nın TBMM’de Trabzonspor forması ile Trabzon CHP Milletvekili Ahmet Kaya...

Geçtiğimiz haftanın önemli gündem maddelerinden birisi Milletvekili Salih Cora’nın TBMM’de Trabzonspor forması ile Trabzon CHP Milletvekili Ahmet Kaya’ya cevap vermesiydi.

TBMM’de Trabzonspor forması giyerek Trabzonspor’un hukukunun her platformda savunulacağını gündeme getiren Cora, “Bir fotoğrafa bakarak ‘Başakşehir’in arkasında Cumhurbaşkanı var’ demek, komplo teorisi üretmektir. Bu da akıllara ziyandır. Zira sayın Cumhurbaşkanı’nın Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu ile çekilmiş fotoğrafını gösterip, ‘Cumhurbaşkanı Trabzonspor’un arkasında’ demek de aynı anlama gelir. Bunların hiçbirinin Trabzonspor’a faydası yoktur. Trabzonspor’un TFF’den bir şikayeti varsa (ki, şu ana kadar yazılı hiçbir şikayeti yoktur) sonuna kadar takipçisiyiz. Hiç kimse kimseden daha fazla Trabzonsporlu olduğunu iddia etmesin” dedi. Cora’nın bu yaklaşımı sosyal medyada ve özellikle ideolojik yaklaşanlar yönünden tepki yaratırken Trabzonspor camiasın dan destek gördü.

Trabzon kamuoyunda Başakşehir-Galatasaray müsabakasına kadar Başakşehir’in TFF’den destek gördüğü ve Cumhurbaşkanı’nın da buna sessiz kaldığı izlenimi hakimdi. Ancak Galatasaray müsabakasında aynı TFF hakemlerinin Başakşehir’i de mahkum ettiği görülünce bazı düşüncelerin komplo teorisi olduğu kanaatine verildi. Cora’nın açıklamaları bu bağlamda önemliydi.

Geçtiğimiz haftanın bir diğer gündem maddesi AK Parti içindeki küfürlü kavgaydı. AK Parti Trabzon Milletvekili Dr. Adnan Günnar, sağlık teşkilatında kendi insiyatifiyle bazı değişiklikler yapmak istedi. Hak ve hakkaniyetten uzak ve tamamen ahbap-çavuş ilişkisiyle yapılması planlanan değişikliklerden biri il teşkilatına toslayınca kavga çıktı. Bir il başkan yardımcısının kızını da görevden almak isteyen Günnar, bu yetmemiş gibi il başkan yardımcısına hakaretler yağdırdı. Daha fazla dayanamayan il başkan yardımcısı Günnar’a aynı oranda cevap vererek ‘Hodri Meydan’ çekti. Kamuoyu geçtiğimiz hafta AK Parti’deki parti içi kavgayı ibretle ve üzülerek izledi.

Geçtiğimiz haftanın bir diğer gündem maddesi Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin Uzungöl’e yaptırmak istediği 1 milyon 029 bin lira değerindeki iki tuvalet meselesiydi. 1 milyon liraya 2 tuvalet yapmayı planlayan AK Parti Büyükşehir Belediyesi AK Parti’nin 18 yılda nereden nereye geldiğini gösterirken, konuyla ilgili arayan bir vatandaş ilginç bir ironi yaptı.

“Ali Bey, kaç gündür Uzungöl’e yaptırılacak 1 milyon liralık tuvaletleri yazıyorsunuz. Hem turizmi savunup hem 1 milyon liralık tuvalete karşı çıkmak büyük bir çelişkidir. Bana göre tuvaletler 5 milyon lira olmalıdır. Gerektiğinde klozetler altından ya da gümüşten kaplanmalıdır! Kapılarına altın klozet ya da gümüş klozet yazılmalıdır. Çünkü tuvaletler de aynı böyle turist çekebilir. Yani başkanımız Uzungöl’e 1 milyon liralık tuvalet yaptırırken turizmi düşünerek ve tuvaletler de turist çeksin diye yapmıştır! Buna karşı çıkmak turizme karşı çıkmaktır” yorumunu yaptı.

Bu da bir yorum diyerek okurlarımızla paylaşıyoruz.

Geçtiğimiz haftanın gündem maddelerinden bir diğeri Beşikdüzü Belediyesi’nin Kültür Merkezi’nden ismini kaldırdığı Beşikdüzülü hemşehrimiz Ali Şükrü Bey isminin Trabzon’da en büyük meydana verilmesi talebiydi. 25 civarında STK temsilcisi Meydan Parkı’nda bir araya gelerek hem AK Parti’ye hem Büyükşehir’e seslendi. STK’lar, “Ali Şükrü’nün ismi Beşikdüzü’nde Kültür Merkezi’ne sığmaz. Ali Şükrü hakkıyla anılmalı ve yaşatılmalıdır. Bunun için diyoruz ki; Trabzon Pazarkapı’da yeni yapılacak 18 dönümlük meydana Ali Şükrü Bey’in ismi verilmelidir. Öneri Büyükşehir’e ve aynı zamanda AK Parti’ye yapıldı. Bakalım AK Parti yetkilileri ve Büyükşehir Belediye Başkanı bu sesi duyacak mı?

Geçtiğimiz haftanın bir diğer gündem maddesi hemşerimiz Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın ailesine yönelik sosyal medyada yapılan aşağılık paylaşımlardı. Bakan Berat Albayrak’ın yeni doğan yavrusu Hamza Salih üzerinden tüm bir aileyi hedef alan ve insanları utandıran paylaşımlar büyük infial yarattı. Günebakış gazetesi paylaşımda bulunanları “Lanet olası sefiller” başlığı ile kınarken, paylaşım yapanların önemli bir bölümünün FETÖ’cü olduğu ortaya çıktı. 100 civarında aşağılık paylaşım sahibinden 11 kişi gözaltına alındı. Trabzon Milletvekilleri, teşkilatlar ve bakanlar olayı kınadı. İlginçtir olayı yalnızca CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kınamadı.

Geçtiğimiz haftanın bir diğer gündem maddesi TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş’a Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hukuk dersi vermesiydi. Günebakış gazetesinin özgür yayıncılık anlayışını kendi yanlışları ile örtmek isteyen ve günebakış’ı mahkemeyle susturmak isteyen Tekataş’a Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı, ‘Basın Özgürdür’ cevabı verdi. Tekataş, TİSKİ’de bugüne kadar yaptığı yanlışlar ve özellikle başörtülü bir çalışana karşı uyguladığı mobbing türünden baskılar günebakış tarafından gündeme getirilmiş ve “AK Partili başkan AK Partilileri sürüyor”, “Bu bir zulümdür” başlıklarıyla kamuoyuna duyurulmuştu.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Ali Öztürk - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

tonya - ali bey yazılarınızı ilgiyle takip ediyorum. kaç cesur gazeteci kaldı?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Temmuz 10:48


Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler