Geçtiğimiz hafta Trabzon

Geçtiğimiz haftanın en önemli gündem maddelerinden biri Boztepe’nin bağrına çakılan viyadük konusuydu. Trabzon’un dokusunu bozacağına kesin gözüyle ba...

Geçtiğimiz haftanın en önemli gündem maddelerinden biri Boztepe’nin bağrına çakılan viyadük konusuydu. Trabzon’un dokusunu bozacağına kesin gözüyle bakılan viyadük olayına çok sayıda STK temsilcisinin yanı sıra Mimarlar Odası Başkanı Gürol Ustaömeroğlu da tepki verdi. Ustaömeroğlu, Yalnız Boztepe’de değil, Yenicuma bölgesinde de ayrı bir viyadük olduğunu ve bunları zamanında çok tartıştıklarını, ancak engelleyemediklerini söyledi. Ustaömeroğlu, şehrin dokusunu bozacak olan viyadükler konusunda tek eksiklerinin ise halkı zamanında bilgilendirmemek olduğunu kaydetti.

Boztepe’nin bağrına çakılan viyadük konusu Ortahisar Belediye Meclisinde de tartışıldı. Bakan Trabzonlu, genel müdür Trabzonlu lakin Trabzon adeta viyadükler şehri oldu!.. Bütün silueti alt üst eden viyadüklere karşı CHP Belediye Meclis Üyesi Cüneyt Zorlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan’a çağrı yaparak, “Şehri viyadük rezaletinden kurtarın.” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan iyi bir teknokrat... Ancak kesinlikle bir siyasetçi değil. İcraatlarını siyasi akılla yorumlamıyor. Halkla hiçbir diyaloğu olmayan, STK’ların sesini duymayan Turhan, muhtemelen yine bildiğini okuyacak. Zaten sessizlik de bunu gösteriyor. Şehir ayağa kalktı STK’lar çağrı yaptı. Ancak ne bakandan ne karayollarından tek ses çıkmadı. Neredeyse, “Viyadükleri savunmak adına size iyilik yaramaz!” diyecekler. Viyadükler konusu tartışılmaya devam edecek. Muhtemelen AK Parti aleyhine bir seçim broşürüne bile dönebilir.

***

Geçtiğimiz haftanın en önemli konularından bir diğeri ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun görevden alınan 3 HDPKK’lı belediye başkanını ziyaret etmesiydi. İmamoğlu’nun demokrasi adına yaptığını iddia ettiği ziyaret, terörü açık biçimde destekleyen bir parti için meşruiyet arayışı olarak nitelendirildi. Daha önemlisi terörle mücadeleyi pörsüten bir girişimdi. Sosyalist-Apocu HDP’lilere Atatürk posteri hediye edilmesi ise tam bir garabetti. İmamoğlu’nun Güneydoğu ziyaretine en sert tepkiyi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu verdi. Soylu, İmamoğlu’ndan siyaset değil belediye başkanlığı yapmasını isteyerek “İşini yap ve başka işlerle uğraşma. Yoksa pejmürde ederiz.” dedi.

***

Geçtiğimiz hafta yaşanan gelişmelerden bir diğeri ise Ergenekon Davasının sonunda AK Parti kurucusu ve hukukçusu Prof. Dr. Burhan Kuzu’nun Fenerbahçe’nin şikesini aklama girişimiydi. Burhan Kuzu’nun “Ergenekon davasının gerekçeli kararında sözde şike davasının kumpas olduğu tescillenmiştir. Fenerbahçeliler: “2010-2011 şampiyonluğunuz tertemizdir” sözleri Trabzonspor camiasını ayağa kaldırdı. Burhan Kuzu’ya kendi partisinden de olmak üzere yoğun tepki yağdı. Ortahisar Belediye Başkanı A. Metin Genç, Kuzu’ya atfen attığı mesajında, “Fenerbahçe, kıyamete kadar tüm kamuoyunca şike hükümlüsüdür.” ifadelerine yer verdi. Bilindiği gibi Fenerbahçe’yi aklamak için bir yasayla önce tapeler delil olmaktan çıkartıldı. Ardından tapeler hakkında yasak kararı kondu. Deliller ortadan kalkınca şike aklanmış oldu. Yani Burhan Kuzu’nun savunduğu adalet buydu.

***

Geçtiğimiz haftanın bir diğer önemli gündem maddesi Diyarbakır HDP İl Binası önünde annelerin sürdürdüğü eyleme HDP’nin gizli ortaklarınca verilen tepkilerdi. Dağa çıkacak olan çocukların planlarının yapıldığı ve organize edildiği merkezler haline gelen HDP teşkilatlarını en iyi Kürt anneler biliyordu. Onlar çocuklarının dağa çıkmasına kimlerin aracılık ettiğini iyi biliyordu. Onlar çocuklarının HDP’ye gittiklerini, ardından dağa götürüldüklerini çok iyi biliyordu. İşte eylemin HDP önünde yapılmasının ana nedeni buydu.

Annelerin haklı talebine ilk tepkiyi radikal çizgisiyle bilinen CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu verdi. Bekaroğlu, annelere kızarak eylemlerini Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde sürdürmelerini istedi. Garip olan ise bir süre sonra İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in de aynı çizgide beyanat vermesiydi. Akşener de Diyarbakır da HDP binası önünde çocuklarını dağdan geri isteyen annelere, devlete karşı eylem yapmalarını tavsiye etti.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Ali Öztürk - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler