FIRTINA ‘’DOLU DİZGİN’’

Fırtına, süper kupa finalini saymazsak 2022’nin süper lig ilk resmi maçına galibiyetle girmiş oldu. Şampiyonluk yarışında Trabzonspor adına birçok psi...

Fırtına, süper kupa finalini saymazsak 2022’nin süper lig ilk resmi maçına galibiyetle girmiş oldu. Şampiyonluk yarışında Trabzonspor adına birçok psikolojik sorunu da beraberinde silip attı.

Düşünsenize ilk yarıyı en yakın rakibinize 7 puan farkla bitirmişsiniz ve ikinci yarı galibiyetle başlamamış olsanız, inanın İstanbul medyası salya sümük üzerinize saldırmaya başlar, takımın, yönetimin ve taraftarın moralini bozmak için ellerinden ne geliyorsa yaparlardı.

Ayırıca Malatya maçında sürpriz yaşar mıyız? Ligin zirvesindeki takımla son sırada bulunan takım, biri şampiyonluk için diğeri lig de kalmak için mücadele ediyor. Çok şahit olmuşuzdur bu gibi maçlarda sürprizlere. Hele birde rakibi küçümseme ve rehavet çökmüşse takımın üzerine. . Neyse ki korkulan olmadı.

23 dakikada Nwakaeme'nin sol kanattan yaptığı adrese teslim bir ortaya Cornelius’un topa usta işi dokunuşuyla buluşturması sonucu maçı 1-0 kazanarak hanesine üç puan yazdırdı.

Onca eksiğe rağmen ve savunma bloğunun sorunlu olduğu bir maçta kaptan Uğurcan’ın ellerine top değmedi desek yeridir. 90 dakika boyunca rakibe tek pozisyon vermeden, kontrollü ve bilinçli bir futbolla oyunu elinde tuttu. Çok fazla atak yaptı, baskılı oynadı ve çokça pozisyona da girdi ancak onca fırsata rağmen yalnızca bir tanesini gol’e çevirmeyi başarabildi.

İlk maçta 5-1 lik skorla geçtiği Malatyaspor’u, ikinci yarıda çok iyi oynamasına rağmen ancak 1-0 la geçebildi. Sonuç olarak atacağın gol kaç olursa olsun alacağın puan 3 tür oda bunu yaptı ve zorlu bir süreçte hanesine üç puan yazdırarak puan 49’a çıkardı.

Bu maçtan çıkarılması gereken dersler olduğunu düşünüyorum;

Henüz maçın başında Peres rakibine öyle gereksiz bir hareket yaptı ki, kırmızı kart çıksa kimse ‘neden’ diyemezdi. Hakem ve ‘’var’’ es geçti.( Bu Trabzonspor maçına has değil ki. Hangi maçta olmuyor ki. TFF’nin sorunu.)Soruyorum size, gerek var mıydı? Bu hareket üstüne üstlük istem dışı da değil. Aynı şekilde Hüseyin’in maçın bitmesine ramak kala rakibine yaptığı enğelleme, o kadar gereksiz ki hakemlerin ve eyyamcıların ekmeğine yağ sürecek cinstendi. Belki Perez’in hareketi gibi değil ama telafisi mümkün olmayan bir zamanda buna gerek yok. Abdullah Hoca bu konuda mutlaka futbolculara gerekli uyarıları yapacaktır.

Bu arada Başakşehir ve bu maçta verilmeyen penaltılar var. Verilmeyen bu penaltılar öyle muğlak falanda değil, net ve netin ötesinde. Neresinden bakarsanız bakın ben penaltıyım diyen cinsten yani. Allah aşkına bu Trabzonspor mu korunuyor? Gidin işinize. Beceriksizliğinizin faturasını camianıza anlatamayınca bakın Trabzonspor’u koruyorlar diye günah çıkarmaktan vaz geçin. Bükemediğiniz bileği öpün ve bu güne kadar yapamadığınız şeyi yapın. Haklının hakkını teslim edin.

Ara dönemde yapılan transferler henüz takıma monte edilmiş değiller. Ancak hepsinin hazır, kaliteli ve nokta atışı transfer yapılmış olduğunu söyleyebiliriz. Edin Visca’yı hepimiz biliyoruz. Diğerlerini de oynayınca görmüş olacağız ama Abdullah Hoca geldiğinden beri yaptırdığı transferler den yola çıkarak diyoruz ki onlarda boş değildirler. Bundan sonra bambaşka bir Trabzonspor izleyeceğimiz aşikadır. Uçuşa hazır olun derim ben. Fırtına çok sert esecek, önündü durana aşk olsun.

Onca eksik ve sakatlığın bulunduğu bir haftada alınan bu galibiyet bana göre altın değerinde olup bir çok psikolojik sorunu da beraberinde def etmiştir.

Fırtına şampiyonluk arenasında yoluna ‘’DOLU DİZGİN’’ devam etmektedir. Kalın sağlıcakla.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Bünyamin Çelik - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler