SGK primleri 6 puan indirimle 1 yıl uzatıldı

TTSO Başkanı Hacısalihoğlu talep etti, Bakan Varank iletti, Cumhurbaşkanı kabul etti.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, SGK primlerinde ek 6 puan daha indirim getiren kanunun 1 yıl daha uzatılması nedeniyle başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm kabineye Trabzon iş dünyası adına teşekkür etti.

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un 51 il ve 2 ilçede ilave 6 puanlık Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) teşvik süresinin 1 yıl daha uzatıldığını açıkladığını vurgulayarak, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla, işverenlerin işçiler adına ödeyecekleri SGK primlerinden 5 puanlık indirime ilave olarak 6 puan daha indirim uygulaması bir yıl daha uzatıldı. 2013 yılından bu yana yürürlükte olan bu ilave teşvikten sosyoekonomik gelişmişlik endeksi düşük olan il ve ilçelerde üretim ve istihdamı artırmak için özel sektörde işçi çalıştıran işverenler yararlanabilecek" dedi. Başkan Hacısalihoğlu, Trabzon iş dünyasına adına başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm kabineye teşekkür ettiklerini vurguladı.

BAŞKAN HACISALİHOĞLU BAKAN VARANK’A İLETMİŞTİ

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, geçtiğimiz günlerde çeşitli programlara katılmak üzere Trabzon’a gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a, iş dünyasının ek 6 puanlık SGK prim desteğinin uzatılması isteğini iletmiş ve konunun Cumhurbaşkanı Erdoğan’a aktarılmasını rica etmişti.

6 PUANLIK EK TEŞVİK UYGULANACAK İLLER

1 Ocak 2013 tarihinden beri yürürlükte olan ilave 6 puanlık indirimin uygulanacağı il ve ilçeler şöyle: "Afyonkarahisar, Amasya, Artvin, Bartın, Çorum, Düzce, Elâzığ, Erzincan, Hatay, Karaman, Kastamonu, Kırıkkale, Kırşehir, Kütahya, Malatya, Nevşehir, Rize, Sivas, Trabzon, Uşak, Adıyaman, Aksaray, Bayburt, Çankırı, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Kahramanmaraş, Kilis, Niğde, Ordu, Osmaniye, Sinop, Tokat, Tunceli, Yozgat, Ağrı, Ardahan, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkâri, Iğdır, Kars, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Van, Bozcaada-Gökçeada ilçeleri)"

25 Şub 2020 - 12:56 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

Trabzon daha - Çımhurbaşkanı Erdoğana ulaşmanın yolu ne ya. Bürokrasi haklı olanı değil adamı olanı kayırıyor. Güvenlik soruşturması onlara olacak zaten

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Şubat 12:56