Kastamonu'da yaklaşık 23 bin ton elma rekoltesi bekleniyor

- Kastamonu Ziraat Odası Başkanı Mehmet Butur:- "Bu coğrafyanın yapısı gereği buranın elmasının daha kaliteli olduğu yendiği zaman anlaşılıyor"

KASTAMONU (AA) - Kastamonu'da geçen yıl zirai don nedeniyle 10 bin tonun altında kalan elmarekoltesinin bu yıl 23 bin tona yükselmesi bekleniyor.

Kentte Amasya çeşidi başta olmak üzere granny smith, golden ve starking türü elmanın hasadının ay sonunda tamamlanması bekleniyor.

Sabah saatlerinde bahçelerine hasat için gelen çiftçiler, akşam saatlerine kadar tek tek topladıkları elmaları traktör yardımıyla depolara götürüyor.

Kastamonu Ziraat Odası Başkanı Mehmet Butur, AA muhabirine, elma rekoltesinin geçen yıl zirai don nedeniyle 10 bin tonun altında kaldığını söyledi.

Bu yıl yüksek rekolte beklediklerini ifade eden Butur, "2021 yılında elma rekoltemiz 20 ile 23 bin ton arasında değişecektir. Fiyatı da 3 ile 5 lira arasında değişiyor. Meyve suyuna giden elmaların fiyatı da 65 kuruş ile 1 lira arasında değişiyor. Bu coğrafyanın yapısı gereği buranın elmasının daha kaliteli olduğu yendiği zaman anlaşılıyor." dedi.

Elma üreticisi Sezgin Pideci de elma rekoltesinin yüksek olduğunu belirtti.

Bazı ağaçların yaz aylarında etkili olan dolu yağışı nedeniyle zarar gördüğünü anlatan Pideci, "Ama yine de verim çok güzel, memnunuz. Fiyatlarımız 1 lira ile 5 lira arasında değişiyor. Bu yıl fiyatlardan memnunuz. İnşallah böyle devam etmesini dileriz." ifadelerini kullandı.

Ayşe Kartal da bir haftadır elma hasadı yaptıklarını kaydederek, "Elmalarımız bu yıl çok güzel. Hasadın bir hafta daha sürmesini bekliyoruz. Geçen sene hiç olmamıştı, bu yıl bizi memnun ediyor. Kalitesine göre fiyatları değişiyor." diye konuştu.

24 Eki 2021 - 11:38 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.