Honda'dan Gold Wing modeline Android Auto entegrasyonu

- Android Auto, basitleştirilmiş arayüzü ve kullanımı kolay sesli komut sistemi ile sürücünün dikkati dağılmadan yola ve sürüşe odaklanmasını sağlıyor

İSTANBUL (AA) - Honda, amiral gemisi olan Gold Wing modeline Android Auto entegrasyonunun ekleneceğini duyurdu.

Honda'dan yapılan açıklamaya göre, şirket, sunmuş olduğu yeniliklerle motosiklet kullanıcılarının hayatını kolaylaştırmaya devam ediyor.

Amiral gemisi olan Gold Wing modelinde 2017 yılında ilk Apple CarPlay entegrasyonunu tanıtan Honda, şimdi ise Gold Wing modelinde Android Auto entegrasyonu sunmaya hazırlanıyor.

Bu sayede, Honda Gold Wing modelinde artık Android akıllı telefon kullanıcıları da müzik, telefon görüşmeleri ve mesajlaşma gibi uygulama hizmetlerini kullanabilecek.

Gold Wing modelinin Android uyumlu yazılımının ise Haziran 2020'nin ortalarında güncellenmesi planlanıyor.

İlk kez 1975 yılında Kuzey Amerika'da satışa sunulan Gold Wing GL1000 modelinden bu yana geçen 45 yıl içerisinde Honda ürün gamının amiral gemisi olan Gold Wing serisi, Ekim 2017 tarihinde Kuzey Amerika'da yapılan tanıtımla dünyanın ilk Apple CarPlay entegrasyonuna sahip motosikleti oldu.

Apple CarPlay entegrasyonu, navigasyon özelliği ile sürüş deneyimini geliştirmeye yardımcı olurken uygulamaya özel hizmetler de kullanıcıların beğenisini kazandı.

Honda Gold Wing serisine yeni eklenecek olan Android Auto entegrasyonu da Android uyumlu akıllı telefonları motosiklette kullanmanın basit ve güvenli yolunu sunuyor.

Basitleştirilmiş arayüzü ve kullanımı kolay sesli komut sistemi ile sürücünün dikkati dağılmadan yola ve sürüşe odaklanmasını sağlıyor.

Android Auto, sürücünün sevdiği müzik, medya ve mesajlaşma uygulamalarına motosikletten erişme imkanı tanıyor.

Android Auto'nun Google Asistan özelliği sayesinde sürücü gözünü yoldan ellerini gidondan ayırmadan sesli komut özelliğini kullanarak sürüşüne odaklanabiliyor, bağlantıda kalabiliyor ve yolculuğunu daha eğlenceli hale getirebiliyor.

Apple CarPlay ve Android Auto entegrasyonunu daha fazla modele uygulayacak olan Honda, dünya genelinde motosiklet kullanıcılarının yaşam tarzlarına daha fazla konfor getirmeyi planlıyor.

13 May 2020 - 14:14 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.