Fındık üreticilerinin lisanslı depoya ilgi göstermesi bekleniyor

GİRESUN (AA) - Giresun Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Bölük, fındık üreticilerinin lisanslı depoya ilgi göstermesini beklediklerin...

GİRESUN (AA) - Giresun Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Bölük, fındık üreticilerinin lisanslı depoya ilgi göstermesini beklediklerini söyledi.

Bölük, AA muhabirine, 5 yıl önce hizmete giren lisanslı deponun Türk fındığı ve üreticisi açısından büyük önem taşıdığını, bu depolar sayesinde çiftçilere birçok devlet desteği sağladığını söyledi.

Lisanslı deponun avantajlarını her yerde ve ortamda anlatmaya çalıştıklarını belirten Bölük, "Devlet tarafından sağlanan çok önemli kazanımlar var. Bunun yanı sıra fındıklar güvenle depolarda saklanıyor. Lisanslı depoya fındık üreticilerimizin gereken ilgiyi göstermelerini bekliyoruz." dedi.

Bölük, Türkiye'nin, bu ay sonunda tamamlanacak 2021-2022 fındık ihracat sezonunda 335 bin ton rakamına ulaşacağını dile getirerek, "335 bin ton fındık, 670 bin ton kabuklu etmekte. İç piyasa tüketimini de hesaba katarsak 800 bin ton fındık Türkiye'de üretilmiş ve satılmış demektir. Bu da geçmiş yılın sezon, üretim ve satış olarak iyi geçtiğini gösteriyor. Ürettiğimizin neredeyse tamamına yakınını satabilmişiz." diye konuştu.

16 Ağu 2022 - 12:50 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.