Dicle Elektrik'ten usulsüz elektrik kullananlara uyarı

ANKARA (AA) - Dicle Elektrik Dağıtım AŞ, aboneliği bulunmayan ve başka abone adına enerji kullananların elektriğinin kesileceğini bildirdi.Şirketten yapılan açıklamaya göre, dağıtım bölgesinde elektrik aboneliği kendi üzerine almayan...

ANKARA (AA) - Dicle Elektrik Dağıtım AŞ, aboneliği bulunmayan ve başka abone adına enerji kullananların elektriğinin kesileceğini bildirdi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, dağıtım bölgesinde elektrik aboneliği kendi üzerine almayan 200 binin üzerinde tüketici bulunduğu tespit edildi.

Tüketicilerin abonelikleri kendi adlarına almaları ve bilgilerini güncellemeleri için genel duyuruların yanı sıra, kişiye özel bildirimler yapılıyor. Bu uyarıların ardından abonelik yapmayan tüketicilere, 15 gün süreli ihbarname gönderiliyor. Bu süre içerisinde abonelik sözleşmesini imzalamayan tüketicilerin elektriği, usulsüz kullanımdan ötürü kesiliyor ve para cezası uygulanabiliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Dicle Elektrik Perakende Satış AŞ Genel Müdürü Avni Doğan, şirket olarak usulsüz kullanımların tespitine büyük önem verdiklerini belirterek, "Son 3 yılda yaptığımız çağrılara uyan 250 binin üzerinde tüketici, kullandıkları elektrik aboneliğini kendi üzerine alarak bilgilerini güncellemiş bulunuyor." ifadesini kullandı.

Usulsüz tüketim sonucu ciddi mağduriyetler yaşandığına dikkati çeken Doğan, "Borç ödenmediğinde, elektrik aboneliği kendi adına kayıtlı olan kişiler ciddi mağduriyet yaşıyor. Üstelik bu durum yasal düzenlemelere ve mevzuata aykırı. Çünkü ortada usulsüz tüketim var." değerlendirmesinde bulundu.

24 Oca 2020 - 12:03 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.