Aygaz, Bangladeş'te LPG dolumu ve dağıtımı yapacak

ANKARA (AA) - Aygaz, LPG temini, dolumu ve dağıtımı yapmak üzere Bangladeşli United Enterprises & Co. Ltd şirketiyle ortaklık sözleşmesi imzaladı....

ANKARA (AA) - Aygaz, LPG temini, dolumu ve dağıtımı yapmak üzere Bangladeşli United Enterprises & Co. Ltd şirketiyle ortaklık sözleşmesi imzaladı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Aygaz, bu sözleşmeyle dünya evsel LPG tüketiminde en yüksek paya ve büyüme trendine sahip olan Asya pazarına açıldı.

Bu kapsamda, Aygaz, Bangladeş pazarına yönelik LPG temini, dolumu ve dağıtımı konularında faaliyette bulunmak üzere eşit yönetim esaslarına dayalı bir ortak girişim şirketi kurulması ve gerekli yatırımların yapılması amacıyla Bangladeşli şirketin hisselerinin yüzde 50'sini yaklaşık 605 bin dolar karşılığında satın alarak ortaklık sözleşmesini imzaladı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Aygaz Genel Müdürü Gökhan Tezel, bu adımın şirket için önemine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Aygaz olarak uluslararası büyüme stratejilerimiz kapsamındaki atılımlarımızı sürdürüyoruz. Bu yıl Aygaz'ın 60. yılını kutluyoruz. Sektöre hizmet verdiğimiz köklü tecrübemizle yılın ilk ayında hayata geçirdiğimiz bu ortaklık, bizler için heyecan ve gurur verici. Aygaz'ın LPG bilgi birikimi ve United Enterprises şirketinin Bangladeş'teki tecrübesi ile projemizin hedeflerine hızla ulaşacağına inancımız tam."

20 Oca 2021 - 10:53 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.