Bozok Üniversitesinde yüz yüze eğitim başladı

YOZGAT Bozok Üniversitesi, koronavirüs salgını nedeniyle uzaktan eğitim yapılan bazı uygulamalı bölümlerde yüz yüze eğitime başladı. Bozok Üniversite...

YOZGAT Bozok Üniversitesi, koronavirüs salgını nedeniyle uzaktan eğitim yapılan bazı uygulamalı bölümlerde yüz yüze eğitime başladı.

Bozok Üniversitesinde Tıp Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'nda eğitim gören yaklaşık 1500 öğrenci, uzun bir aranın ardından yeniden okula döndü. Yüz yüze eğitime başlayan öğrenlerin heyecanlı olduğu görüldü. Sağlık Bilimleri Fakültesini ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelen Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, öğrencileri kampüste görmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Karadağ, Yozgat Bozok Üniversitesi'nin 1 Mart'ta 15'inci kuruluş yıl dönümünü kutladığını belirerek, "Yüz yüze eğitimin de bugün başlaması güzel bir tevafuk oldu. Tıp fakültesinde 4'üncü ve 5'inci sınıflarımızın eğimleri sürüyordu. Bugün itibariyle sağlık alanındaki diğer fakülte ve yükse okullarımızda da yüz yüze eğitime başlandı. Bir tarafta yüz yüze eğitim yaparken, bir taraftan da çevrimiçi eğitim sürdürülmektedir" dedi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencilerden Büşra Şeyhoğlu ise, yüz yüze eğitimin çevrimiçi eğitimden avantajlı olduğunu ifade ederek, "Son sınıf öğrencisiyim ve teorik bilgide fazla bir eksiğimiz kalmadı. Sadece uygulamada eksiklerimiz vardı. Bu süreçte eksiğimiz tamamlamak için geldik. Hocalarımızı okulumuzu herkesi çok özledik. Bu süreçte gebelerle birlikte olmakta bizi çok mutlu ediyor. Biz gebelere dokunmadan mezun olmak istemiyorduk, bu süreyi böyle tamamlayacağımız için çok mutluyuz" diye konuştu.

Fakülte öğrencilerinden Ayşenur Keşir ise, "Burada yurtla ilgili hiçbir sorunuzum yok. Yurtlarda her odada bir kişi kalınıyor, yemekhanelerde sosyal mesafe kurallarına uyuluyor. Üniversitemizi çok özledik çevrimiçi eğitimle çok zor devam ediyordu. Yüz yüze eğitimle gebelere dokunarak onlarla ilgilenerek çok daha güzel olacağını düşünüyorum" dedi.

-Okuldan ve öğrencilerden görüntü

-Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ’ın konuşması

-Öğrencilerin konuşmaları

-Uygulamalı dersten görüntü (Gebe muayenesi ve yeni doğum)

Harun GÖKÇEOĞLU/YOZGAT, ()-

01 Mar 2021 - 17:06 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.