Seninkiler ilaç bile vermiyor!..

Katoliklerin Ruhani Lideri Papa Francis Dünya Bankası’na dikkat çeken bir çağrıda bulundu. Papa, ‘fakir ülkelerin borçlarını silin’ dedi. Tüm dünyanın...

Katoliklerin Ruhani Lideri Papa Francis Dünya Bankası’na dikkat çeken bir çağrıda bulundu. Papa, ‘fakir ülkelerin borçlarını silin’ dedi. Tüm dünyanın mücadele ettiği Koronavirüs salgını sağlıkla birlikte ekonomiyi de büyük ölçüde vurdu. Özellikle de az gelişmiş ülkeler bu durumdan fazlasıyla nasibini aldı. Yıllık değerlendirme toplantısı düzenleyen Katoliklerin Ruhani Lideri Papa Francis, bu tehlikeye de dikkat çekti. Papa Francis, Dünya Bankası (IMF)'ye çağrıda bulunarak fakir ülkelere yardım etmesini istedi. Kovid-19'un getirdiği zorluklara dikkat çeken Papa, fakir ülkelerin borçlarının bir kısmının ya da tamamının silinmesini talep etti. IMF'ya çağrıda bulunan Papa şu ifadeleri kullandı: Küçük bir azınlığın dünya ekonomisini yönlendirdiği şu dünyada eşitsizliğin önüne geçmek zorundayız. Sosyal yaşam saadetini ortak olarak yaymak durumundayız. Bunun için eşit erişim hakkı için küresel bir eylem planına ihtiyacımız olduğu açıktır.”

09 Nis 2021 - 13:53 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.