Salgın yüzünden toplu mezarlar kazıldı

Koronavirüs salgının en çok vurduğu yerlerden biri de Yemen. Ülke, yokluğun da baş göstermesi nedeniyle salgınla baş edemezken, mücadelede yetersiz ka...

Salgın yüzünden toplu mezarlar kazıldı
Salgın yüzünden toplu mezarlar kazıldı
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Koronavirüs salgının en çok vurduğu yerlerden biri de Yemen. Ülke, yokluğun da baş göstermesi nedeniyle salgınla baş edemezken, mücadelede yetersiz kalınmanın en somut örneği toplu mezarlar oldu.

TOPLU MEZARLAR GÖRÜNTÜLENDİ

İngiltere’deki Londra Hijyen ve Tropik Tıp Okulu’dan araştırmacılar, Yemen’in Aden kentinde yeni açılan toplu mezarlıkları uydu görüntüleri kullanarak tespit etti. Araştırmacılar, kentte koronavirüs salgını nedeniyle Nisan ve Eylül ayları arasında toplam 2 bin 100 ölümün meydana geldiğini hesapladı.

Uydu aracılığıyla Aden'deki toplu mezarlar görüntülenirken, mezarların sıra sıra ucu bucağının görünmemesi, ülkedeki salgını gözler önüne serdi.

YEMEN YOKSULLU VE İKTİDARSIZLIK İLE BOĞUŞUYOR

Bununla birlikte, insani yardım ve küresel sağlık uzmanları, yeni tip Kovid-19 salgınının Yemen üzerindeki etkisinin şiddetli olmasını beklemişlerdi.

Ülkede beş yıldır süren çatışmalar nedeniyle pandeminen önce de gıda yetersizliği, sağlık sistemlerinde aksama hali hazırda mevcuttu. Ayrıca, insani yardımlar da süregelen siyasi istikrarsızlık nedeniyle ülkeye ulaşmada sorun yaşıyor.

(haber7)

29 Eki 2020 - 16:27 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.