Çin'den intikam gibi turizm!

Çin, ()- Çin Halk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 71. yıl dönümü dolayısıyla, başta başkent Pekin olmak üzere ülkenin dört bir yanında koronavirüs (Covid-...

Çin, ()- Çin Halk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 71. yıl dönümü dolayısıyla, başta başkent Pekin olmak üzere ülkenin dört bir yanında koronavirüs (Covid-19) gölgesinde törenler düzenlendi. Sosyal mesafenin hiçe sayıldığı kutlamalar paniğe neden oldu.

Çin'de ortaya çıkan koronavirüs tüm dünyayı etkisi altına alırken, Çin Halk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 71. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törenlerde göze çarpan kalabalık şaşkına çevirdi. Çin'de 'Altın Hafta' olarak adlandırılan tatilde, seyahat kısıtlamalarının ardından milyonlarca Çin vatandaşının ülke içindeki seyahati, dünya basını tarafından manşetlere taşındı. Bir çok uluslararası ajans olayı 'intikam turizmi' olarak adlandırdı. Tatil haftası olarak adlandırılan "Altın Hafta" boyunca salgın nedeniyle 600 milyon kişinin ülke içinde sehayat edeceği de açıklandı. Ulusal Bayram'ın ilk gününde turistik mekanlardaki kalabalık ise görenleri hayrete düşürdü.

03 Eki 2020 - 17:23 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.