ABD Başkanı Trump, TikTok’u yasaklayan kararı imzaladı

ABD Başkanı Trump, TikTok’un sahibi ByteDance ve WeChat’in sahibi Tencent’in ABD’de faaliyet göstermesini yasaklayan karara imzayı attı. Kararın ardın...

ABD Başkanı Trump, TikTok’un sahibi ByteDance ve WeChat’in sahibi Tencent’in ABD’de faaliyet göstermesini yasaklayan karara imzayı attı. Kararın ardından şirketler 45 gün içinde bir ABD'li şirkete satılmazsa yasaklanabilir

ABD Başkanı Donald Trump, TikTok’un sahibi ByteDance ve WeChat’in sahibi Tencent’in ABD’de faaliyet göstermesini yasaklayan karara imzayı attı.Kararla birlikte iki şirketin ABD faaliyetleri 45 gün içinde sonlanacak. Yasa, TikTok’un ABD, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda bölümünü satmak için Microsoft ile pazarlık yaptığı bir dönemde çıkarıldı. İki kararnamede de ABD'nin TikTok ve WeChat'in sahiplerine karşı ''ulusal güvenliği korumak'' için katı önlemler alması gerektiğinin altı çizildi.

TİKTOK'TAN "ŞOK OLDUK" TEPKİSİ

TikTok ABD'deki yasal düzenlemenin ardından açıklama yaptı. Karara ilişkin "şok olduklarını” ve "hukukun üstünlüğünün askıya alınmaması için tüm yolları deneyeceklerini” belirten Tik Tok, hukuki yollara başvuracaklarına dikkat çekti. WeChat'in sahibi olduğu Tencent şirketi ise "Kararı tümüyle kavrayabilmek için henüz incelediklerini” belirtti.

07 Ağu 2020 - 15:06 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.