CUMHURBAŞKANI FENERBAHÇE’DEN İSTİFA ETMELİDİR

İstanbul’da bir grup Fenerbahçe taraftarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhine attığı sloganlar ve sarfettikleri çirkin ifadeler Türkiye gün...

İstanbul’da bir grup Fenerbahçe taraftarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhine attığı sloganlar ve sarfettikleri çirkin ifadeler Türkiye gündemine oturdu. Yine Fenerbahçeli bir aklı evvelin “Ümraniye hep AK Parti’yi destekledi” yaklaşımı üzerinden siyaset üretmesi ise Fenerbahçe camiasının ruhi bir bunalıma doğru sürüklendiğini göstermektedir. Ümraniye müsabakasının hiçbir ilgisi yokken Cumhurbaşkanına tepkiye dönüşmesi tek başına birkaç taraftarın fevri çıkışı olarak yorumlanamaz. Biz Fenerbahçe tribünlerinden Erdoğan aleyhine nice sloganlar atıldığını da duyduk. Şike sürecinde Fenerbahçe’yi koruyan tavrına rağmen Fenerbahçe camiasında Erdoğan aleyhine hiçbir şey değişmedi. Fenerbahçe aşığı olmasına rağmen bize göre Erdoğan, Fenerbahçe’de hiçbir zaman istenmedi. Bunun en büyük nedeni ise yine bize göre Erdoğan’ın muhafazakar kimliği. Zira Fenerbahçe camiası kendilerini farklı yerde konumlandırıyor. Türkiye Cumhuriyeti’ni Fenerbahçe cumhuriyeti zannediyorlar. Kendilerinin seçkin bir topluluk olduğuna inanıyorlar. 15 Temmuz gecesi FETÖ darbesi sırasında bütün Türkiye FETÖ’ya karşı direnirken tamamı Fenerbahçeli olan Bağdat Caddesi’nde darbe kutlamaları yapıldığını unutmadık. Bağdat Caddesi’nden geçen tankların alkışlandığını unutmadık. Bir anlamda Fenerbahçe camiasının esasen celladına aşık bir camia olduğunu söyleyebiliriz.

2010-11 sezonunda Fenerbahçe’nin yaptığı şikeyi (şike bir gerçekti. Tapeler hala duruyor) istismar ederek Fenerbahçe’yi ele geçirmek isteyen FETÖ’ye aşık Fenerbahçe camiası Bağdat Caddesi’nde, Caddebostan’da, Fenerbahçe’de ve Bostancı’da darbeyi kutlayan gösteriler yaptılar. Bağdat Caddesi’nden geçmek isteyen darbe karşıtlarına izin vermediler. İşte hiçbir ilgisi yokken Ümraniyespor maçı öncesi Kadıköy’de Cumhurbaşkanına hakaretler yağdıran Fenerbahçe taraftarı böyle bir psikolojinin farklı bir versiyonudur. Oradakiler üç-beş taraftar değildir. Bize göre Fenerbahçe’nin kendisidir. Ve yine bize göre kulübün takınacağı tavra göre Sayın Cumhurbaşkanı Fenerbahçe üyeliğinden istifa etmelidir. Zira bu edepsizliğin önüne geçilmezse edepsizlik artarak devam edecektir.

***

Son dönemde Ankara’da bazı Alevi derneklerine saldırı düzenlenirken İstanbul’da bir Alevi Derneği Başkanı kendi içindeki iç çekişmeden ötürü darp edildi. Türkiye seçime giderken gündeme gelen bu saldırılar elbette ki rahatsız edici nitelikteydi. Birileri yine Alevi vatandaşlarımız üzerinden belli ki bir oyunun peşindeydi. Yaşanan bu gelişmelerden sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhur’un Başkanı olarak üzerine düşen görevi yerine getirdi. Ankara’da bulunan Hüseyin Gazi Kültür ve Sanat Vakfı’nı ziyaret etti. Hüseyin Gazi Cemevi olarak bilinen ve Alevi Vakıfları Federasyonu’nun üyesi olan Hüseyin Gazi Cemevi, federasyon tarafından adeta aforoz edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ağırladıkları için Alevi Federasyonu, Hüseyin Gazi Cemevi yönetimini federasyondan ihraç işlemleri başlattı. Bu ne demektir biliyor musunuz? Alevi Dernekleri Federasyonu’nu yönetenler, usulet ve suhulet istemiyor. Yani kavgadan besleniyorlar. Bire bir konuştuklarında ülkenin milli birlik ve bütünlüğünden yana ve ülkenin çimentosu olduklarını söylerler. Ancak ne zaman ki kendilerine Sünni bir adım yaklaşsa hemen arkalarını dönerler.

Türkiye’de Alevi vatandaşlarının beklentisinin ibadethane olduğu zannedilir. Cemevlerinin ibadethane sayılması istenir. Bu hiçbir zaman mümkün olmayacaktır. Zira Alevilik bir din olmadığı için Cemevleri de ibadethane değildir. Sürekli istismar edilecek ve böyle sürüp gidecektir. Bir diğer ifadeyle birileri Aleviliği bir siyasi yapının arka bahçesi olarak sürekli işleyecektir. Cumhurbaşkanının ziyaretine tepki gösteren federasyon bize bu gerçeği göstermiştir.

***

Çanakkale Şehitliğinde önceki gün ilginç bir tören vardı. Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, yazar Nihat Genç’le birlikte Çanakkale Şehitliğini ziyaret etmiş. Basına yansıyan boyutu itibariyle Nihat Genç’in şehitlikteki üslubu şehitleri incitecek cinstendi. Ama biz buraya takılmıyoruz. Biz bu ziyaretle ilgili başka bir şey söyleyeceğiz. Irkçı siyasetçi Ümit Özdağ, etrafında topladığı o gençlerle Çanakkale Şehitliğini şöyle bir gezseydi. Şehitlikte Türk ve Kürt kardeşleriyle birlikte omuz omuza yatan Halepli, Şamlı, Hamalı, Humuslu Arap şehitleri de o gençlere gösterseydi. Acaba o gençlerin içinden biri çıkıp ırkçı profesöre “Biz neden Suriyelilere düşmanlık ediyoruz.” der miydi? Çanakkale’de etle tırnak gibi şahadeti kucaklayan atalarının huzurunda ırkçılık yapanlar bu ülkede gelecek bulamayacak. Dilleri ne kadar çirkin olursa olsun bu topraklarda gelecekleri olmayacak.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Ali Öztürk - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

02

selim - istifası için neler neler oldu da istiğfa etmedi. sadece fb mi. evet c.başkanı tarafsız olour, fb den de,partisinden de istifa etmeli, 85 milyonun başkanı olmalı, şu anda akp c.başkanı

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Ağustos 09:22
01

yasar - ali bey her zaman ki ders niteliğinde yazı yazmış, zevkle okudum.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Ağustos 09:22


Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler