ÇAĞIN KANSERİ COVİD VİRÜSÜ KOL GEZİYOR..

Uzmanlara göre soğuklar başladığı için Aralık ayında pandemi Virüsü etkisini daha çok arttıracaktır. Çünkü: griple birlikte daha tehlikeli olmaktadır....

Uzmanlara göre soğuklar başladığı için Aralık ayında pandemi Virüsü etkisini daha çok arttıracaktır. Çünkü: griple birlikte daha tehlikeli olmaktadır. Her gün vakalar artmakta ve ölü sayısı çoğalmaktadır. Avrupa’da da virüs kontrolü yüzde yüz yapılamamıştır. Türkiye’de Doğu ve Güneydoğu halkının hatta İç Anadolu halkının yüzde ellisi 18 Kasım 2021 Perşembe günü itibariyle aşı olmamış durumdadır. Bir de grip aşısı bulunamamaktadır. Aile hekimleri eczanelere gelirse yazacaklarını vatandaşların gidip almalarını söylüyorlar. Halkın büyük bir kesimi de üç aşısını yaptırmasına rağmen bilhassa yaşlılar grip aşısı beklemektedir. Beklemeye ne gerek var? Virüs aşısını temin eden devlet grip aşısını da temin edip hastanelere ve sağlık ocaklarına göndersin. Asıl devletçilik budur. Her gün kalabalıklar eczaneler önünde sorup duruyor. Ad - soyad ve telefon yazdırıyor. Eczanelere de sıkıntı ve zulüm oluyor, vatandaşlara da.

Vatandaşlar üç aşısını olmaya çalışmasına rağmen tepede yazar geçinen bazı kimseler ve hatta bazı siyasiler “aşı olmayın ilerde hasta olacaksınız. Bu aşıda yaramazlıklar var” şeklindeki telkinlerle aldatarak aşı olmayanları habire öldürüyorlar. Vatandaşlar aldatanlara aldanmamalıdırlar. Anladık virüs de aşı da ticarete döndü amma sekiz milyar dünya nüfusunu bu hastalığa ticaret ve siyaset için duçar edenler de ölmeye ,can çekişmeye başladılar. Zaten Âhiret imanları yoktu. Ölümden çok korkuyorlardı. Fakat iğneyi kendilerine batıramazken çıkarları için halka çuvaldız batırmaya kalkıştılar. Kendileri çiftliklerinde havyar yiyorlar. Halkın ölmesine aldırış etmiyorlar. Sömürgeci oldukları için yanlarına kalacağını sandılar amma kendileri de kurtulamaz oldular. Bu yüzden aşı faydalı. Çünkü olmayanlarda sorun çok. Covid Virüsü çağın kanserini bile geçti. Kanser bu kadar kısa zamanda bu kadar insan öldürmedi. Hiçbir hastalık öldürmedi. İki senedir Pandemiden halkta mutluluk kalmadı. Zenginlerde bile. Bu nedenle bu hastalıktan kurtulmak şart amma yeni dünya düzeninde asıl bu virüsü insanlığın başına musallat edenlerden kurtulmalıyız. Onları aslında dünya mahkemelerinde çekmek lâzımdır. Çünkü Virüs suçluları Savaş suçlularından daha suçludur. Can ve hayat hürriyetini yok ediyorlar. Kavgacılık ne ki? Aşı olmayanlar veya bulaştıranlar veya hutta aşı olmamayı bile bile canlı canlı intihar etmek olarak kabul etmeyenler de Virüs kadar tehlikeli olmaktadırlar. Zira, bu şekilde de nice insanlar ölmüştür. Çünkü Virüsün bulaşmasına çalışmışlar, ilmi reddetmişlerdir.

Sağlık Bakanlığımız ve İl Sağlık müdürlükleri, Hastahaneler, hasta bakıcı ve hemşireler elinden geleni yaparak büyük fedâkârlık gösterdiler. İki senedir kendimizi korudur ve kurtardık. Umarız bundan sonra toplumlar da kurtulur. Zira sağlıksız hayat hemen pes eder. Tüm sorumluluk Sağlıkla mümkün. Sağlığını müdafaa etmeyenler düşmandan daha korkunç olan görünmez düşman virüs karşısında sağlıksız nasıl galip gelebilirler.? Fakat, ilim ve tedbirle bu pandemi hastalığı yenilebilmektedir. Alışkanlar canını veriyor, sigarayı vermiyorlar. Canından vazgeçiyor ,sigaradan vazgeçmiyorlar. Halbuki bilmiyorlar ki en çok hava yoluyla geçen bu mikrop ciğerleri müdafaasız olanları hemen nakavt etmektedir. Kanser için her türlü meşru müdafaayı yapanlar; kanserden daha tehlikeli olan bu Virüs konusunda milyonlarca insanın ölmesine rağmen halâ neden gafil oluyorlar? Gafil olup gereğini yapmamak sağlığa, canına ,vücuttaki alyuvar ve akyuvarlara da en büyük kötülüktür. İnsanları bu virüsten kurtarmak onlara en büyük sağlık iyiliğidir. En büyük mutluluktur. Herkese şifalar olsun…

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Mustafa Yazıcı - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler