BUZLU BİR PUAN

Yazmaya başlamadan önce Konyaspor'da forma giyen Ahmet Çalık kardeşimizin ölümü futbol dünyası gibi bizleri de derinden üzmüş ve hüzne boğmuştur. Rabb...

Yazmaya başlamadan önce Konyaspor'da forma giyen Ahmet Çalık kardeşimizin ölümü futbol dünyası gibi bizleri de derinden üzmüş ve hüzne boğmuştur. Rabb’imden kederli ailesi ve sevenlerine sabırlar diler, kendisine de rahmetiyle muamele etmesini niyaz ederim.

Süper ligin 21. haftasında oynanan Sivas maçında lider Trabzonspor rakipten daha çok kar yağışı, soğuk hava ve zeminle mücadele etti. Hiç alışık olmadığı bu zorlu iklim koşullarında maçın 24. dakikasında Vitor Hugo’nun nefis asisti ve Abdulkadir Ömür’ün usta işi vuruşu ile skoru 1-1 yaparak aldığı bir puanla puanını 50’ye çıkarmış oldu.

Sivas’ta iki puan mı kaybetti yoksa 1 puan mı kazandı tartışmasına hiç girmeyeceğim. Bu zorlu deplasmandan 5 oyuncusundan yoksun (Kouassi, Djaniny ve Trondsen ile Kovid-19 testi pozitif çıkan Siopis ve Nwakaeme) çıkması ayrıca kötü hava şartlarına rağmen yenilmeden dönmesi azımsanamayacak bir başarı olduğunun göstergesidir. Alınan bir puan bunun için çok kıymetlidir. Bu beraberlik bile bazılarının sevincinin kursaklarında kalmasına, nefeslerinin tükenmesine, seslerinin kısılmasına yetmiştir. Ne oldu diyecekseniz, Trabzonspor’un şampiyonluk meşalesini yanması bir hafta sonraya ertelenmiş oldu hepsi bu.

Bu maç benim gibi siz taraftarların da merak ettiği bir maçtı. Hepimizin kafasında olan soru şuydu eminim: Bu haftayı da kayıpsız geçebileceğiz mi acaba? Tam istediğimiz gibi olmamış olsa da rahat bir hafta sonu geçirdik. Gerçi rakiplerimiz sağ olsunlar biz puan kaybetsek de onlar da bizi yalnız bırakmıyorlar. Allah için sansımızda yaver gitmiyor değil. Aslında rakiplerimiz komplekse girmiş durumdalar. ‘’Trabzonspor kazanınca acaba kazanabilir miyiz?’’ ya da ‘’Trabzonspor kaybedince acaba kaybeder miyiz? ‘’ diye düşünüyorlar. Tam da umutsuz vaka haline geldiler. Hepsinin pes etmiş bir hali var aslında, işkence çekiyorlar lig bitse de kurtulsak diye.

Sevgili Abdullah Hoca’m, Trabzonspor’un ve benim Türk futbolundan alacağım var dedin yola çıktın. Azimle, kararlıkla ve disiplinle. Ama hocam daha ligin 21. haftası masayı darmadağın ettin. Bu kadar da acımasız olunmaz ki, alacaklar birden bire alınmaz ki, yavaş yavaş alınması gerekmez mi? Sen ne yaptın; tüm rakiplerin fişlerini çektin, canlarını çıkarttın, hocasız bıraktın, yönetimleri taraftarlarının önüne çıkamaz oldular. Vallahi ne diyeyim büyüksün Abdullah Hoca’m. Etme buluma dünyası diyorsun yani.

Yeni transferler benim en merak ettiğim konuydu. Nasıl oynayacaklar diye? Maalesef beklentinin çok altında kaldı Edin Visca. Yusuf’un ise performansı daha iyiydi. Gerçi zemin ve hava şartları da çok olumsuzdu. Ben bu iki futbolcunun da doğru transferler olduğunu düşünüyorum.

Kaptanımız Uğur Can’ın kucağından sektirerek yediği gol sanırım hepimizi çok şaşırttı, olamaz böyle bir şey diye düşündürttü ama kurtardığı gol de yok böyle bir kurtarış dedirtti. İçimden insanız olur böyle şeyler demekten başka bir şey gelmiyor.

Sol bek vallahi yol geçen hanı gibi. Biraz argo oldu ama sezon başladığından beri öyle. Hocam bir an önce Tymoteuzs Puchacz’ı oraya monte et. Sağ kanatta ise Perez son haftalarda ne yaptığı belli olmayan oyunlar oynuyor . Hocamız eminim gerekeni yapacaktır.

Tüm olumsuzluklara rağmen Sivas gibi zorlu bir deplasmandan 1-1’lik beraberlikle alına 1 puan için hepinizi yürekten kutluyorum. Tebrikler zirvenin sahibi, tebrikler lider. Kalın sağlıcakla.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Bünyamin Çelik - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler