BÜYÜKLİMANIN SON TALİHİ

Sevgili dostlar,Yaz ayları biterken kış hazırlıklarına vatandaşlarımız şimdiden başladı bile.Sitelerde oturanlar ve merkezi sisteme bağlı kaloriferli...

Sevgili dostlar,Yaz ayları biterken kış hazırlıklarına vatandaşlarımız şimdiden başladı bile.Sitelerde oturanlar ve merkezi sisteme bağlı kaloriferli evlerde evi olanlar,ne yapacaklarını şaşırdılar. Kışın geçim sıkıntıları daha baskın olarak gelmeden, sadece kalorifer yakıtından dolayı insanlar şaşırmış durumda. Doların artışı ile kömür fiyatları aldı başını gidiyor. Bir meskenin ısınması için iki ton kömüre ihtiyaç vardır. İki ton kömür şu anda 16.000.-TL oldu. Vatandaşlar ev kirası mı ödeyecek, kömür mü alacak, çocuk mu okutacak, elektrik ve su parası mı ödeyecek de artanı ile yiyip içip geçinecek. Yıllardır Büyükliman havzasına kalorifer yakıtı ve tüp gazı yerine doğal gaz gelecekti, halen bir yerde umut yok. Gelseydi insanlar biraz daha rahat olurdu ama nerede o günler, her zamanki gibi biraz daha sabredin demeyle insanların ömrünü bitiriyorlar. Bu insanların rahat yaşama hakları yok mu.

**

Hastane yaptık, yol yaptık diyorlar, hastanelerde Doktor kalmadı, yollarda yakıt pahalılığı yüzünden araç kalmadı. Büyükliman havzamızda, sadece Vakfıkebir Devlet hastanemiz bölge hastanesi diye anılıyor. Diğer ilçelerde hastane istediği zaman Vakfıkebir’ de var denilip bölgeye hitap edeceğinin umudunu verdiler. Eskiden 75 yataklı olan devlet hastanemizde boş yatak bulmak zordu. Gece ve gündüz hemen hemen her branşta doktor vardı servisler dolu idi. Tedavide uzman doktorlar acil durumlarda hastaneye gelebiliyordu, o zaman vatandaşlar da memnundu.

Giresun’un Eynesil ve Görele ilçeleri, Gümüşhane’nin Torul ilçesi dahi hastanemizde tedavi oluyor, memnuniyetle geri dönüyordu. Şimdi ise servisler boş, yataklar boş kaldı. Uzman doktorlar Büyükliman havzasında ev tutup eskiden olduğu gibi oturmuyor. Yakından hastanemizle ilgilenip hastalarını tedavi etme imkanı yok. Yöre olarak dışardan gelenlere sosyal yönden rahat edebileceği bir çevre oluşturulamamıştır.

Onun için doktorlarda burada oturmuyor. Büyük şehirde oturup, sırası geldiğinde, hastanemize sabah gelip akşamları dönüyor. Bir randevu sistemi çıktı, vatandaşlar sistemden gün alarak gideceği doktoru haftalar sonra ya seçebiliyor. Acildeki doktorların nefes alacak zamanları yok. Trabzon’ un büyük hastanelerin acillerinde bile bizim hastanemizin kalabalık acili yok. Gece hastalandın mı hastanemize vatandaş gittiğinde acilde uzanıp serum taktıracağı yatak bulamıyor. Uzun süre sıra beklemek mecburiyetinde kalıyor. Vatandaşlar bu hastanemize yetkililerden el atmasını ,hiç olmazsa eski haline gelmesini istiyor.

* *

Yöremizin geçim kaynağı olan fındık toplama sezonu geldi.Fındık fiyatı açıklandı ama yine de vatandaşlar fındığın maliyetini vermediler diyor. Fındığın maliyetlerinden birisi olan fındık temizleme patos sorunu da başlı başına bir iş. Bundan önceki yıllarda, yöremizde iş yapan patosçular, dışardan gelen patosları ilçelerimize sokmadılar, istedikleri fiyatı uygulayıp aldılar. Vatandaşlar bundan çok zorlandı. O ki serbest piyasa ekonomisi vardır, herkes piyasada verdiği hizmete ve yaptığı işin kalitesine göre arz ve talebi oluştursun da vatandaşlar rahatlasın. Bu durumun düzeltilmesi için, yetkililerin bu işe el atmasını vatandaşlar arzu etmektedir. İlgililerden vatandaşlar ilgi beklemektedir. Kalın sağlıcakla.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Asım Çavdar - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler