Bugünü yaşarken geleceği planlamak!

Trabzonspor’un eski golcüsü, yazarımız Mehmet Yılmaz’dan çarpıcı analiz Yılmaz, “Trabzonspor bu sezon zirve yarışında sonuna kadar mücadele edecek...

Trabzonspor’un eski golcüsü, yazarımız Mehmet Yılmaz’dan çarpıcı analiz

ANA_RESYMLER_2.jpg

Yılmaz, “Trabzonspor bu sezon zirve yarışında sonuna kadar mücadele edecektir. Bunu yaparken, gelecek yıllar için de planlama yapmak zorunda. Bunun için yetki Abdullah hoca da olmalı” dedi

Trabzonspor’un unutulmaz yıldızı ve yazarımız Mehmet Yılmaz, haftalık analizinde bu sezon ve önümüzdeki yıllar için planların şimdiden devreye sokulması gerektiğini, bu konuda Teknik Direktör Abdullah Avcı’ya destek olunmasının önemli olduğunu belirtti. Trabzonspor’un sezon başındaki tablodan bugüne gelmesinde Avcı’nın rolünün çok önemli olduğunu ifade eden Yılmaz, “Eldeki bu malzeme ile şu anda Trabzonspor hala yarışta var olmuş ise bunda baş aktör Abdullah hocadır” dedi.

Abdullah hocanın her zaman uzun vadeli planlama yapan bir teknik adam olduğunu ifade eden Yılmaz, “Bugün alınan sonuçlar ve gidişat umut verici. Ancak bunun üzerine çıkılması için bugünü yaşarken, geleceği de planlamak şart. Yönetim bu konuda Abdullah hocaya devre arası yapılan transfer hamlesi gibi destek olmalı. İnanıyorum ki şu anda Abdullah hoca gidecek ve gelecek isimler üzerinde çalışıyordur. Zaten elde yetenekli bir kadro var. Bunun üzerine ekleme yapmak gerek” dedi.

Trabzonspor’un Avcı’yı sonuçlar üzerinden değerlendirmemesi gerektiğini artık sık sık hoca değişen imajdan kulübün kurtulması gerektiğini ifade eden Yılmaz, “Abdullah hoca ile Trabzonspor’un dokusu tuttu. Bunun için Abdullah Avcı ile uzun yıllar plan yapmak gerekli. Devre arasında Abdullah hoca hep nokta atış transfer istedi ve “Bunlar alınmazsa hiç almayın” diyerek yönetimi de sırf transfer yapmak için oyuncu yapma düşüncesinde olmaması gerektiğini vurguladı. Bu doğru bir strateji” dedi.

Avcı’nın Trabzonspor’u birkaç yıl içerisinde ligde ve Avrupa’da büyük hedeflere ulaşmasında önemli işler yapacağına inandığını belirten Yılmaz, “Yönetim bu konuda hocasına rahat bir ortam sağlamalı. Geçtiğimiz yıllarda özellikle transfer yapılan hatalar yapılmamalı. Bunun faturası bu sezon gibi ağır oluyor. Bu takım sezon başı yaşadığı travmayı bir daha yaşamaması için transferde ve planlamada doğru hamleler yapmalı. Abdullah hocanın bu konuda gerekli planlamaya ve birikime sahip bir isim. Abdullah Avcı ile uzun yıllar yapılacak planlama Trabzonspor’un geleceği için de önemli” dedi.

UYURCAN_3.jpg

Uğurcan artık gitmeli çünkü!

Yılmaz, birçok Avrupa devinin takibinde olduğu kaleci Uğurcan’ın artık yurt dışına açılmasının zamanının geldiğine inandığını belirterek, “3 yıllık periyotta mükemmel bir grafik sergiledi. Artık Milli takımında değişmez ismi olacağı ortada. Trabzonspor’da iz bıraktı ve şimdi Avrupa’ya açılma zamanı geldi. Tabi ki Uğurcan her zaman kulübüne önemli bir kaynak yaratarak gitmek istemiştir. Sezon başı da bu nedenle gidemedi zaten” dedi.

Uğurcan’ın Avrupa’nın önemli kulüplerinden birine gideceğini düşündüğü ifade eden Yılmaz, “İnanıyorum ki daha büyük hedefler için oynayacağı kulübe gitmesi önemli. Trabzonspor’da Kaptanı Uğurcan’ı da iyi şartlarda gönderecektir. Çünkü arkasında kaliteli bir Erce var. Trabzonspor her zaman kaliteli kaleci üreten bir kulüptür. Uğurcan hem giderken kazandırırken hem de Yusuf Yazıcı gibi alt yapının ne kadar önemli değerler ürettiğini bir kez daha ispat edecektir” dedi.

BU_YARIY_BYTMEDY.jpg

Bu yarışta bitmedi!

Trabzonspor’un Ankaragücü maçı öncesinde yaşadığı dalgalanma nedeniyle ilk 3’teki rakipleri ile arasının açıldığını ancak Milli ara öncesi alınan sonuçların bu ligde her an her şeyin olabileceğini gösterdiğini ifade eden Yılmaz, “Evet, Trabzonspor’un önceliği bulunduğu konumu korumaktır. Ancak yeni bir seri yakalanması durumunda Trabzonspor yeniden ilk 3 içerisinde kendine yer bulabilir” dedi.

Sivasspor’un son haftalarda çıkışta olan bir ekip olduğunu ifade eden Yılmaz, “A.Gücü galibiyeti önemli bir moraldi. Milli arada yoğun maç trafiği nedeniyle yıpranan isimler için de ilaç gibi gelmiştir. Şimdi Sivas maçı var. Çok zor geçecek. Çünkü rakip formda. Ancak Trabzon’un yıldızlarının gününde olduğu zaman her şey farklı oluyor. Umarım A.Gücü maçı ile başlayan seri devam eder” dedi.

EKUBAN_VE_NWAKAEME.jpg

Ekuban ve Nwakaeme

Trabzonspor’un Sivasspor maçında en önemli hücum gücünün Nwakaeme ve Ekuban olacağını belirten Yılmaz, “Ekuban, A.Gücü maçıyla üzerindeki kara bulutları dağıttı. Nwakaeme’de ki durgunluğun artık bittiğine inanıyorum. Sivas maçında gerçek Nwakaeme’yi izleyeceğiz. Milli ara hem kendisine verilen ekstra izin ile ailesi ile hasret gidermesini hem de dinlenmesini sağladı. İyi bir Nwakaeme Trabzonspor’u başka bir konuma taşıyor. Djaniny yokluğunda Ekuban gibi Bakasetas da önemli bir katkı verecektir. Takıma giderek ısınan ve fiziksel olarak iyi bir seviyeye gelen Yunus Mallı’nın da Trabzonspor’un hücumsal aksiyonlarına önemli bir katkı vereceğini düşünüyorum” dedi.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Mehmet Yılmaz - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler