Bu hakemler ile bu lig biter mi?

“Gerçekten hakemleri konuşmaktan herkes bıktı. Ama öyle acayip, isyan ettirici hatalar yapıyorlar ki futbolu bırakıp artık neredeyse sadece hakemleri...

“Gerçekten hakemleri konuşmaktan herkes bıktı. Ama öyle acayip, isyan ettirici hatalar yapıyorlar ki futbolu bırakıp artık neredeyse sadece hakemleri konuşuyoruz. Alanyaspor maçında Abdülkadir Ömür’ün kırmızı kartını ne hakem görüyor ne de VAR. Hadi hakem görmedi, VAR orada ne iş yapar? Sonrasında Ankaragücü maçı geliyor. Pereira topu görmüyor, eline çarpıyor, tereddütsüz penaltı veriyor. Abdülkadir Ömür rakibe dokunmuyor, sarı kart görüyor. Bunlar üst üste gelince hata mı, art niyet mi artık şüphe ediyorsun.”

“Hakemler çok kötü gerçekten. Sadece Başakşehir’e karşı lehte kararlar veriliyor. F.Bahçe ve G.Saray’ın yaşadığı hatalar sonrası yarıştan kopmasının ardından sanki Başakşehir’in önünü açmak için bu kez Trabzonspor üzerinde oyunlar oynanıyor. Göksel Gümüşdağ’ın hakemler ile olan ilişkisi gerçekten herkesin dikkatini çekiyor. Üzerine Trabzonspor’u yakan hakemler, Başakşehir’i koruyunca bu ilişkilerin farklı şekilde yorumlanması gerçeğini ortaya çıkarıyor.”

“Şimdi G.Saray maçına Cüneyt Çakır atandı. Bu hakemin özellikle Trabzon-G.Saray maçlarında yaptığı fahiş hatalar unutulmadı. Umarız hakemler ile ilgili bu maçlarda sıkıntı olmaz. Çünkü artık sabır taştı. Bundan sonra aynı senaryolar sürerse, olaylar çok farklı yere gidebilir. Antalyaspor karşısında Başakşehir’in puan kaybı olursa, Trabzonspor’un G.Saray derbisini kazanması ile şampiyonluk yolunda önü açılır. Bunun için bu kritik haftada herkesin gözü hakemlerde olacak.”

Geri çekilme sendromu!

“Trabzonspor’un Alanyaspor ve A.Gücü maçlarındaki sıkıntısı öne geçmesinin ardından skoru koruyamaması oldu. Aslında böyle 22 puan kaybedilince bu sorunun gerçekten sendroma dönüştüğünü düşünüyor herkes. Son iki maç özelinden bakarsak, bu maçlarda Trabzonspor öne geçmesine rağmen sonunu getiremedi. Zaten Trabzonspor’un öne geçmede sorunu yok ki! Ancak öne geçtikten sonra farkı açmak ve takımın rahatlaması gerekiyor. Bu süreçte de oyunun soğuması için yıldızların devrede olması şart. İşte burada Nwakaeme ve Ekuban’ın etkisi öne çıkıyor.

“Bunların ön taraftaki varlığının önemi bu iki maçta da görüldü. Sosa geri döndü ama Nwakaeme ve Ekuban’ın eksikliğindeki sıkıntıyı Arjantinli yıldız çözmek için yeterli olamadı. Sakatlıktan yeni dönen bir Sosa’nın da hemen eski gücünü yakalamasını beklemek de yanlış olur. Umarım kalan maçlarda sakatlık sorunu yaşamaz Trabzonspor ve kalan 5 maçına aynı güçle çıkar. Bu olursa Trabzonspor kalan 5 maçı da kazanacak güçtedir.”

Ekuban ve Nwakaeme oynarsa, derbiyi kazanır!

“Trabzonspor’un G.Saray maçının sonucunda sakat Nwakaeme ve Ekuban’ın oynayıp oynamaması önemli bir faktör. Çünkü bu ikilinin oynaması Trabzonspor adına büyük avantaj olacak. Eğer bu ikili oynarsa inanıyorum ki Trabzonspor, bu maçı kazanacaktır. Bu ikilinin hem ofansif güce katkısı hem de takımın ön tarafta rahatlatmaları açısından önemli. Trabzonspor için bu maçın önemi tabi ki büyük”

“Başakşehir karşısındaki G.Saray’ın aynı motivasyon ile Trabzonspor karşısına çıkıp çıkamayacağı belirsiz. Çünkü o maç G.Saray için son şanstı. Tabi ki şu anda eksikleri de fazla. Ancak yine de Trabzonspor kazanmak istiyorsa, her açıdan yüksek motivasyon ile ve son iki maçtaki görüntüsünden uzak bütün gücünü sahaya yansıtmalı. Bunu yaparsa tabi ki galibiyete yakın olur.”

Hüseyin-Da Casto olmalı!

“Trabzonspor’da Hüseyin hoca uzun süredir savunmanın göbeğinde değişim yapıyor. Da Costa iyi iken kesildi. Ben burada eldeki mevcut isimlerden Hüseyin-Da Costa birlikte oynamalı diye düşünüyorum. İnanıyorum ki bu ikili son maçlardaki soruna karşın daha iyi bir performans gösterecektir. G.Saray maçında, bu ikilinin oynamasının savunmadaki sıkıntıların önemli derecede azalmasını sağlayacaktır kanaatindeyim.”

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Mehmet Yılmaz - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler