Tenis sporuna ilgi artıyor

Trabzon Beşirli Tenis Kompleksindeki kortların sürekli dolu oluşu yüzleri güldürüyor.

Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen yaz spor okullarında tenis kurslarına olan ilgi sürekli artıyor.Türkiye’nin modern tesislerinden biri olan Beşirli Tenis Kompleksindeki kortların sürekli dolu olduğunu ifade eden İl Müdürü Birdal Öztürk, “Hem bizim kurslarımız, hem de kulüp çalışmalarına yüzlerce kişi katılıyor. Tenis, oynarken vücudun bütün kasları aktif şekilde kullanıldığı için ‘tepeden tırnağa spor’ olarak adlandırılabilir. Sürekli hareket halinde olan kol, bacak, omuz, kafa, yani hemen hemen bütün kaslarının gelişimine, güçlenmesine katkıda bulunan tenis, Trabzon’da sürekli ilgi gören bir branş” diye konuştu.

Türkiye’nin en büyük tenis merkezlerinden biri olan Beşirli Tenis Kompleksindeki 12 kortu yaz boyunca sabah 09.00’dan itibaren sporseverlerin kullanabildiğini kaydeden Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Öztürk, “Sadece yaz değil, açık kortların yanındaki kapalı kor sayesinde 12 ay boyunca ara vermeden oynanabilen tenis branşında her geçen yıl daha iddialı bir oluyor, daha başarılı sonuçlar alıyoruz. Uzman antrenörlerimizle birlikte bu branşta zirve yapmak ve ulasal-uluslararası başarılara imza atmak için yoğun çaba harcıyoruz. Halkımız da birçok yaş kategorisinde tenise ilgi gösteriyor. Kurslarımıza olan ilgi de her geçen yıl katlanarak artıyor” dedi.

Kilo verme, kalbi koruma gibi sadece fiziksel değil, tenisin psikolojik olarak da birçok faydası bulunduğunu ifade eden Tenis İl Temsilcisi Serpil Sungur, “Tenis oynarken ani çözüm bulma ve karar verme, disiplin, kararlılık, kendine güven duyuları gelişir. Topun şiddetini ve açısını ayarlama, analiz yapma, hızlı hesaplama gibi özel yetenekler artar. Bunun yanında kişinin sosyal yeteneklerinin gelişimine de katkı sunan tenis, diğer sporlar gibi insanı mutlu eder, stres atmak için ideal bir spordur” diye konuştu. İl Temsilcisi Sungur, olimpik standartlardaki tesislerde düzenlenecek olan büyük organizasyonların sayısının da bundan sonra sürekli artacağına dikkat çekti.

10 Tem 2019 - 14:03 - Trabzonspor Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.