Birlikte Başarmalıyız

Kıran, Rize halkının Rizespor’la beraber yaşamadığına dikkat çekti, Süper Lig için şifreyi verdi

Türkiye Futbol Federasyonu Eski Yönetim Kurulu Üyesi Tahir Kıran, Türkiye’nin yabancı oyuncular için bir cennet olduğunu söyledi. Türkiye liglerinde yabancı oyuncu sayısının Türk futbolunun altına dinamit koymakta olduğunu belirten Kıran, “Biz bunu federasyon zamanında inceledik. 3-4 yabancı ile oynayan takımlar hep başarılı olmuşlar. Takım iskeleti kendi milletinden olup, bunlara 3 ve ya 4 yabancı ile takviye yaparsın. Nitekim Galatasaray’ın UEFA şampiyonluğuna da bakarsak 3 yabancı oyuncu vardı. Yabancı oyuncu sayısına kesinlikle dörtten yukarı izin vermezdim. Ama şimdi bunu nasıl temizleyeceksiniz. Şimdi Süper Lig’de her takımın 14-15 tane oyuncusu var. Bunların mukaveleleri 3 sene 5 sene. Bunları temizlemek bile 5 seneni alır. Ciddi anlamda Türk futboluna tecavüz edilmiş vaziyette! Günü kurtarmak tribüne oynamak için yabancı serbestliği var. Türk futbolu milim ileri gitmez!, gitmeyecektir!. Yakında milli takım oluşturulamayacak gibi görülüyor. Adam milli takımı bıraktım diye dışarı çıkıyor basın karşısına çıkıyor. Sonrada milli takıma alınıyor. Türk futbolu bu vaziyette” dedi.

Kıran, “Önemli olan yabancı bu futbolcuları 18 -20 yaşında getirebiliyor musun? 35 yaşında geliyorlar gezmeye. Büyük takımlara da Anadolu takımlarına da 30 yaş üstünde oyuncular alınıyor. Yaşı fazla olan yabancılar ne kadar verimli olabilir ne kadar konsantre olur? Kimi istisnalar kaideyi bozmaz. 100 oyuncu gelir 95’i başarılı olmaz 5 tane olur ama bu biraz hava işi. 30 yaşının üstündeki her şeye doymuş ununu elemiş, parayı kazanmış, şöhrete doymuş. Aç bulacaksın. Paraya aç olacak topa aç olacak. Şöhrete aç olacak. Genç bir takım kuracaksın her şeye aç olacak. Futbola aç olacak şöhrete aç olacak paraya aç olacak. Hepsini basamak basamak yapacak. O zaman başarı gelir. Bu her takım için geçerli. Şimdi bizim seyircimiz de sabırsız. Yöneticilerimiz tamamen tribüne oynuyor. Şunu aldık bunu aldık. Her şeyin bir bütçesi var. Bir hesabı kitabı var. Gelen düşünsün böyle bir mantık yok! Çalıştığın iş yerinde böyle mi hesap yapıyorsun. Kendi işin gibi görmek durumundasın. Kulübü batırmanın anlamı yok” dedi.

Bugün dünyada en fazla stat yapan ikinci ülke olduklarına dikkat çeken Tahir Kıran, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan sayesinde yeni statlar yapılıyor müthiş statlar yapılıyor fiziki olarak çok büyük ama birçok statta tribünler bomboş. Bir Pasolig var 2-3 sezondur insanlar bunu da gerekçe gösteriyorlar maça gitmemek için. Futbolu bitirmek için her türlü etken oluşuyor. Pasolig ile insanlar fişleniyor. Yok sen küfür ettin maça giremezsin yok sen şöyle yaptın giremezsin. Küfür edilmesini tasvip ettiğimden söylemiyorum bunu tabi. İnsanlar küfür etmesinler, isteyen herkes ailesi ile maça gitsin. Ancak bu abartılmasın yani suiistimal edilmesin. Pasolig tabii ki insanları ciddi anlamda etkiliyor. Hele Rize gibi vilayette 15 bin 500 kişilik stat var ama 2 bin kişiye oynuyor. Yani böyle bir rezillik yok! İnsanları teşvik edeceksin” diye konuştu.

Rize halkının Rizespor’la beraber yaşamadığına dikkat çeken Kıran, “Niye yaşamıyor? Bir Trabzon gibi değil. Trabzon’da her direğin dibinde bir teknik direktör var. Sokakta gezen 60 yaşında kadına sor takımını sayıyor. Şunu şurda oynat diye bir fikri var yani. Bizim Rize’de böyle bir şey yok, bizimkiler önemsemiyor. Sanki 2. Ligde oynasa daha çok mutlu oluyor. Süper Lig’de büyük takımlarla 2 bin kişiye oynuyor. Bilet parası desen bilet paraları gayet ucuz gayet makul. Yönetimin bunun önünü açması lazım. Stadı doldurması lazım. Seyircinin ciddi anlamda takıma dezavantaj değil avantaj olması lazım. Biraz içerdeki maçlara baktığımız zaman geçen sene hep içerde kaybetti. Takımı negatif yönde etkiliyor. Seyirci 90 dakika sonuna kadar takımı desteklemesi gerekiyor. Rizespor bundan kaybediyor. Birlik olursak Süper Lig’e ulaşmamız çok daha kolay olur” dedi.

04 Eki 2017 - 10:45 - Trabzonspor Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.