Yeniçağ Trabzon'da yaşananları gündeme taşıdı

"Erdoğan Saadet Partisi'ni ittifaka çekmek isterken Trabzon'da neler olmuş neler" Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Müdürü Ali T...

"Erdoğan Saadet Partisi'ni ittifaka çekmek isterken Trabzon'da neler olmuş neler"

Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Müdürü Ali Tekataş’ın aynı zamanda belediyede çalışan Saadet Partisi Trabzon İl Başkanı Cevat Kurt’a yıldırma uyguladığı ve hakaret ettiği iddia edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Oğuzhan Asiltürk’ü ziyaret etmiş ve ardından ziyaret ile ilgili sorulan soruya ise, “Bu ziyaretler hem ittifakla ilgili hem de terör konusunda her partinin bize destek vermesi lazım. Bundan sonra da bu tarz ziyaretlerime devam edeceğim” demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının ardından Saadet Partisi cephesinden de yanıt gecikmemiş ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, şu anda Millet İttifakı üyesi olduklarını ancak ittifakların, koalisyon gibi olmadığını söylemişti.

Siyasette yaşanan bu sıcak gelişmelerin ardından gözler, Trabzon yerel siyasetinde yaşananlara çevrildi.

Trabzon’da yayın yapan Günebakış gazetesinin haberine göre Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Kurt, geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği gazete ziyaretinde, kentin sorunları ile ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Kurt’un söz konusu ziyarette,“12 milyona Deliklitaş’ta yapılan idari binalar yıkılıp yerine terminal yapılıyor. Terminalin yeri yanlış. Şehir karşı çıkmasına rağmen yapılıyor. Aynı binalar 20 milyona başka bir yere yapılıyor. Bir benzeri itfaiye kavşağı. Şehir karşı çıkmasına rağmen yaptılar. Şimdi yıkacaklar. Büyükşehir Belediye binasından Ortahisar Belediyesi çıktı. Yani yeni yerine taşındı. Yeni binanın içini yıkıp yeniden yapıyorlar. Ama diğer taraftan TİSKİ kirada. Bu milletin paralarına yazıktır günahtır.” İfadelerini kullandığı öğrenildi.

TİSKİ GENEL MÜDÜRÜ ODASINA ÇAĞIRDI

Bu açıklamaların ardından Trabzon Büyükşehir Belediyesi İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Ali Tekataş’ın Saadet Partisi Trabzon İl Başkanı Cevat Kurt’u makamına çağırdığı, 45 dakika beklettikten sonra içeri aldığı, ardından oturma isteğini ‘kalk ayağa’ diyerek geri çevirdiği ve ardından odadan kovduğu iddia edildi. Tekataş’ın Kurt’a sert ifadeler de kullandığı belirtildi.

“KİMSE SAADET PARTİSİ’Nİ TESLİM ALAMAZ”

Son gelişmelerin ardından yine Günebakış gazetesine açıklamalarda bulunan Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Kurt, “Hiç kimse Saadet Partisi’nin liderini ve onun il başkanını teslim alamaz. Ben, kanunun bana verdiği haklar çerçevesinde siyaset yapıyorum. Biz hukukun ve konunun dışına çıkmıyoruz. Konuyu Saadet Partisi’nin en üst makamlarına da bildirdim. Bu konuda nasıl bir yol izleneceğine dair karar teşkilatta alınacak” dedi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Diğer yandan yaşanan sıcak gelişmeye göre TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Kurt hakkında idari soruşturma başlattı. Başkan Kurt’un 7 gün içinde savunma yapması isteniyor.

Günebakış gazetesi yazarı Ali Öztürk de Trabzon’da yaşanan olayı köşesine taşıdı. Öztürk, köşesinde şu ifadeleri kullandı:

Konu basit değil. Ortada bir mobbing operasyonu ve hakaretler var. Ve bunlar Saadet Partisinin İl Başkanına.. Yalnız ona mı? Bütün Saadet camiasına.. Zira Saadet’in İl Başkanı Kurt odada kendisinin orada Milli Görüş’ün temsilcisi olarak bulunduğunu söylemesine rağmen, Müdür Tekataş, mobbinge ve hakarete devam ediyor. Bu mobbing operasyonu ve hakaretler yalnız Saadet camiasına da değil. Trabzon siyasetine de yapılmıştır. Trabzon siyasetinin temsilcilerinden bir İl Başkanına yapılmıştır. Önce AK Parti camiasının tavrını izleyeceğiz. Ardından Trabzon’da siyasetin temsilcileri olan il başkanlarının.. Siyasete… Şimdi siyasetin kendisine sahip çıkıp çıkmayacaklarını gözlemleyeceğiz. Ve böylesine bir mobbing olayının kapatılmasına veya unutturulmasına izin vermeyeceğiz. Cevat Kurt’u savunmanın bugün Trabzon siyasetini ve Trabzon’un hukukunu savunmak olduğunun bilincindeyiz.

13 Oca 2021 - 18:16 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

Belediye emeklisi - azmettiren kim, ona bakılmalı. bu müdürün kendi kararı mı? kuklayı değil, kuklacıyı sorgulamalı!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Ocak 18:16