Yasemin Parkı baştan sona yenilendi

MERSİN'de Akdeniz Belediyesi, Hal Mahallesi’nde bulunan Yasemin Parkı’nı baştan sona yenileyip hizmete sundu. Akdeniz’de yeşil alan varlığını arttıra...

MERSİN'de Akdeniz Belediyesi, Hal Mahallesi’nde bulunan Yasemin Parkı’nı baştan sona yenileyip hizmete sundu.

Akdeniz’de yeşil alan varlığını arttıran Akdeniz Belediyesi, zaman içinde ömrünü tamamlayan veya bakımsızlık nedeniyle atık kalan park ve yeşil alanları yenileyip kente ve vatandaşlara yeniden kazandırıyor. Bugüne dek birçok yeşil alanı yeniden hayata döndüren Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri; son olarak, Hal Mahallesi 141. Cadde üzerindeki Yasemin Parkı’nda kapsamlı bir yenileme çalışması yaptı.

Geçmişte yağışlar sonucu su baskınları oluşan parkın zeminine 50 kamyon toprak takviyesi yapılarak zemini yükseltildi. Daha önce kilittaşı olan parkın zeminine 700 metrekare karo ile 700 metrekare bordür döşendi. Parkın içine ayrıca 40 metrekare alana sahip pergola ve oturma grubu; kaydırak ve salıncaklı oyun grupları ile fitness aletleri konuldu. Parkın içinde bulunan Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne ait binanın lavabo, duvar ve fayansları yenilenirken, birimin toplantıları için yeni bir alan da hazırlandı.

Baştan sona tadilattan geçen Yasemin Parkı’na akın eden mahalleli çocuklar, arkadaşlarıyla birlikte yenilenen kaydırak ve salıncak gibi oyun gruplarında gönüllerince eğlendi, fitness aletlerinde de hünerlerini sergiledi.

Mahalleli minikler, parkın yenilenmesi nedeniyle duydukları sevinç ve mutluluklarını dile getirip; Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ve park bahçeler ekiplerine teşekkür etti. Parka gelen vatandaşlar da parkın ortasına kurulan pergolanın altına yerleştirilen banklarda dinlenip sohbete daldı.

20 Eki 2021 - 14:20 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.