Üç bin aileye yardım geliyor

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, kovid-19 salgını sürecinde ortaya çıkan ekonomik darboğazdan dolayı hiçbir sosyal güvencesi olmayan düşü...

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, kovid-19 salgını sürecinde ortaya çıkan ekonomik darboğazdan dolayı hiçbir sosyal güvencesi olmayan düşük ve dar gelirli vatandaşlar için nakdi olarak kira ve sosyal yardım uygulaması başlattıklarını söyledi.

Bütün dünyayı etkileyen kovid-19 salgını nedeniyle gelişmiş ülkelerde bile ekonomik sorunlar yaşandığını belirten Başkan Genç, Türkiye’de ise devletin aldığı tedbirler sayesinde büyük ekonomik buhranlar yaşanmadan sürecin atlatıldığını kaydetti.

“DÜŞÜK VE DAR GELİRLİLER YARARLANIYOR”

Türk milletindeki yardımlaşa ve dayanışma duygularının bu tür olağanüstü hallerin en az hasarla atlatılmasını sağladığına vurgu yapan Genç, şöyle konuştu: “Bütün dünya çok olağanüstü bir dönemden geçiyor. Kovid-19 salgını nedeniyle küresel çapta ekonomik sıkıntılar yaşanıyor. Bu sıkıntılar nedeniyle birçok insan işsiz kaldı. Nispeten ülkemizde devletimizin aldığı tedbirler sayesinde uygulanan destekleme paketleriyle büyük olumsuzluklar yaşamadık. Diğer yandan toplumumuzdaki sosyal yardımlaşma ve dayanışma duygularının çok yüksek olması büyük buhranlar yaşamamızın önüne geçti. Özellikle esnafa, iş dünyasına ve vatandaşlara yönelik olarak uygulanan yardım ve destekleme paketleriyle çok az bir hasarla bu buhranı atlattık. Ortahisar Belediyesi olarak da kovid-19 salgınından en çok etkilenen düşük ve dar gelirli vatandaşlarımız için nakdi yardım uygulaması başlattık. Özellikle hiçbir sosyal güvencesi olmayan vatandaşlarımız bundan istifade ediyor. Şartları tutan vatandaşlarımız için bu yardımları daha da artırmayı hedefliyoruz. Önümüzdeki 6 ay boyunca Ortahisar’da ikâmet eden 500 ihtiyaçlı aileye 500 TL aylık sosyal yardım yapacağız. Her ay farklı 500 aileye yapılacak olan nakdi yardımlarla toplamda 3000 aile ulaşacağız. Yani her ay farklı bir aileye nakdi yardımda bulunacağız. Bunun dışında düzenli olarak yardım paketlerinin dağıtımını yapıyoruz.”

“YARDIMLARARALIKSIZ DEVAM EDECEK”

Salgın sürecinde ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda ve giysi yardımında bulunduklarını belirten Başkan Genç, “Tabiri caizse, vatandaşlarımızın bütün ihtiyaçlarına yetişmeye çalıştık. Esnafımıza 600.000 TL yardımda bulunduk. İhtiyaç sahibi 8500 aileye gıda yardımında bulunduk. Genel sokağa çıkma yasaklarında hemşerilerimize toplamda 100.000 ekmek dağıttık. Hastanelerimize düzenli olarak tatlı ve börek ikramında bulunduk. İhtiyaç sahibi 35 aileye soba, 3000 aileye giysi ve 150 aileye de kıyafet yardımında bulunduk. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza 15 ton kömür, 2,5 ton odun yardımında bulunduk. Diğer yandan, 215 aileye evde bakım hizmeti sağladık. Gazi ve şehit ailelerine belediye paketi hazırladık.” dedi.

“EVDE TIRAŞ HİZMETİ VERİLECEK”

Sokağa çıkma yasaklarından büyük oranda etkilenen engelli ve yaşlılara evde tıraş hizmeti verildiğini dile getiren Genç, “Ortahisar Kent Konseyi ve belediyemiz işbirliğiyle 70 kuaför ve berberimizle birlikte 35 gün boyunca toplamda 230 engelli ve yaşlı vatandaşımıza evde tıraş hizmeti vereceğiz. Projemiz hâlâ devam ediyor. Gerçekten de sokağa çıkma noktasında birtakım zorluklar yaşadıkları için bu projemizin de çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Engelli ve yaşlılarımız bu hizmetimizden son derece memnun kaldılar. Böylesine ufak dokunuşlar yapmak bile onları tarifi imkânsız mutluluk ve sevince boğuyor. Bu da bize yeter… Kent Konseyimizi de bir kez daha teşekkür ediyorum. Ayrıca, yaşlı ve bakıma muhtaç hemşerilerimize ve evinde karantinada olan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza 1000 adet hijyen seti dağıttık. ” diye konuştu.

18 Oca 2021 - 10:29 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.