Türkiye’nin 10. Botanik Bahçesi Artvin’de açıldı

Türkiye’nin 10. Botanik bahçesi “Ali Nihat Gökyiğit Botanik Bahçesi” Artvin Çoruh Üniversitesi bünyesinde Artvin’de törenle açıldı.

Türkiye’nin 10. Botanik Bahçesi Artvin’de açıldı
Türkiye’nin 10. Botanik Bahçesi Artvin’de açıldı
+2
Haber albümü için resme tıklayın

Ali Nihat Gökyiğit Botanik Bahçesi, Türkiye'de Uluslararası Botanik Bahçeleri Koruma Teşkilatı'na üyesi, botanik bahçeler standartlarına sahip 10. botanik bahçesi ünvanına sahip.

Merkeze bağlı Salkımlı köyünde 160 dönümlük alana inşa edilen botanik bahçesinde yöresel evler sokağı, etnografik bahçe, sera, tematik bahçe, kafe, gen bahçesi, gül bahçesi, konaklama birimleri, merdiven şelale gibi üniteler yer alıyor. 2 bin 700 bitki çeşidiyle Türkiye'nin en zengin ili olan, aynı zamanda 200 üstünde endemik türlerin barındığı Artvin’de, bu bitki çeşitliliğin botanik bahçesinde korunması planlanıyor.

Açılış töreninde konuşan Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin, “Ali Nihat Gökyiğit Botanik Bahçesi, endemik ve tehlike altında olan bitki türlerimizin korunması ve akademik çalışmaların desteklenmesi açısından kentimize ve ülkemize değer katmakla birlikte kentin turizm faaliyetlerinin desteklenmesine de katkı sağlayacaktır. Botanik Bahçesi temel amaçları doğrultusunda; “endemik ve endemik olmayan nadir bitkilerin ilaç, gıda, kozmetik ve benzeri endüstrilerde kullanım potansiyellerinin belirlenmesi kapsamında gerekli araştırmalar yürütmek ve ekonomik değeri haiz bitkilerin üretimi, ticareti ve endüstriye kazandırılması yönünde çalışmalar gerçekleştirmek gibi hedefler yer almaktadır” dedi.

Programda söz alan Ali Nihat Gökyiğit Vakfı Başkan Yardımcısı Turgut Gökyiğit ise ülkemizde Üniversitemiz ANG Botanik Bahçesi ile birlikte 10 botanik bahçesinin faaliyette olduğunu belirterek bunların üçüne Ali Nihat Gökyiğit Vakfının destekleyici olduğunu bildirdi. Açılışın ardından davetliler eşliğinde botanik bahçesini gezildi.

13 Ağu 2022 - 14:55 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.