Türkiye için felakettir

İl Başkanı Kuvvetli, TGC ziyaretinde parlamenter sistem çalışmalarını anlattı

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, AK Parti iktidarında Türkiye’nin şaha kalktığı dönemlerinin ardından Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle bu yükselişin durduğunu açıklayarak parlamenter sistemi geri getirmek için çalışma yaptıklarını kaydetti.

“2002-2011 TÜRKİYE’NİN ŞAHLANIŞ DÖNEMLERİYDİ”

Türkiye’yi İYİ Parti öncesi ve sonrası tasniflendiren Kuvvetli, “Türkiye’de İYİ Parti olmadan önce AK Parti’nin bir gücü vardı. Bu gücün yıkılamayacağı algısı toplumda vardı. İYİ Parti’den sonra bunun olabileceği milletin kafasında belirmeye başladı. Akşener’in ortaya koyduğu politikalarla. Türkiye’de AK Partinin çok iyi olduğu dönemler vardı. 2002-2011 dönemleri.. Hakikaten Türkiye’nin şaha kalktığı dönemlerdi. Sadece muhalefeti eleştirme adına muhalefetlik yapmıyoruz. Özellikle 2011 yılından sonra dönem, 2018 ve sonrası Cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemi Türkiye için bir felakettir. Türkiye’nin en kötü olduğu 2002 yılında Merkez Bankası 28-29 milyar dolar civarında rezervimiz vardı. Bu AK Parti’nin şahlanış döneminde 128 milyar dolara dayandı. Fakat 2018-2020 döneminde bu 128 milyar dolar kayboldu, uçtu.” diye konuştu.

TÜRKİYE’Yİ FELAKETE GÖTÜRÜR

Cumhurbaşkanlığı sisteminin Türkiye’yi felakete götürdüğünü açıklayan Kuvvetli, “İYİ Parti’nin önemsediği Türkiye’nin kurtuluşu olarak gördüğü güçlenmiş parlamenter sisteme dönmek için çalışmalarımız var. Bunu toplumun anlayabileceği şekle getirip topluma soracağız. Sonra toplumdan bunun karşılığını isteyeceğiz. İnşallah gerçekleşir. Yoksa Türkiye’de bunun dünyada eşi benzeri yok. Amerika’da dikkat ederseniz bir olay oldu. Trump’ın azledilmesi gündeme geldi. Türkiye’de bu hayal edilebilir mi? Cumhurbaşkanı için azletme kelimesini kullanabilir misiniz? Cumhurbaşkanımız belki iyi niyetle yetkilerini biraz daha ileri giderek kullanmayabilir. Ama öyle bir cumhurbaşkanı oldu ki bütün yetkilerini kullanır ve Türkiye’yi felakete götürür. Kişiler üzerinde değerlendirmiyoruz sistemi. Türkiye için felakettir bu sistem. Kim gelirse gelsin o gücü kullanacak. Bizim Genel Başkanımız da geldiğinde belki bu gücü kullanmak isteyecek. Dolayısıyla bu sistem mutlaka değişmeli.” şeklinde açıklamalarında bulundu.

17 Oca 2021 - 10:20 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.