TTK’nın Fetih’le sorunu mu var?

Trabzon’un fetih tarihiyle ilgili karmaşa sürerken fetihle ilgili kesin kararı verecek olan Türk Tarih Kurumundan herhangi bir açıklama gelmedi. 2017...

Trabzon’un fetih tarihiyle ilgili karmaşa sürerken fetihle ilgili kesin kararı verecek olan Türk Tarih Kurumundan herhangi bir açıklama gelmedi. 2017’de dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı O. Fevzi Gümrükçüoğlu tarafından Türk Tarih Kurumuna bir yazı yazan Büyükşehir Belediyesi, konunun araştırılmasını ve doğru fetih tarihine bilim kurulunca karar verilmesini talep etmişti. Yıllar geçmesine rağmen kuruldan bir karar çıkmadı.

PROF. DR. KIRPIK BİLGİ VERMİŞTİ

Geçtiğimiz yıl aralık ayında fetih tarihiyle ilgili araştırmalarda sona gelindiğini Günebakış'a açıklayan Türk Tarih Kurumu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Güray Kırpık, çalışmaların sürdüğünü, aralıkta raporun duyurulmasını ümit ettiğini söylemişti. Prof. Dr. Kırpık, doğru tarih için çalışmaların sürdüğünü dile getirerek, "Tarih, bilimsel temele oturtulmadan açıklanmaz. Tarih aynı da kalabilir, değişebilir de bunun için titiz çalışılıyor." şeklinde konuşmuştu.

GÜMRÜKÇÜOĞLU DUYURMUŞTU

26 Ekim 2017'de Trabzon’un Fatih Sultan Mehmet tarafından fethinin 556’ncı yıl dönümü töreninde konuşan dönemin Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, tarihçilerle yapılan değerlendirmelerde Trabzon’un fethinin 26 Ekim değil, 15 Ağustos olduğuna karar verildiğini belirtmiş ve fethin bu tarihte kutlanması için girişimde bulunacaklarını açıklamıştı.

Haber:Gültekin SADIKOĞLU

30 Kas 2020 - 11:23 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.