TOKİ inşaatı felakete davetiye çıkardı

Tonya Kaleönü Mahallesi’nde yapımına başlanan ikinci etap TOKİ konutlarının temel açma sırasında heyelan oluştu. Kaleönü Mahallesi’nde yapılacak olan...

Tonya Kaleönü Mahallesi’nde yapımına başlanan ikinci etap TOKİ konutlarının temel açma sırasında heyelan oluştu.

Kaleönü Mahallesi’nde yapılacak olan TOKİ konutlarının temel hafriyatı çalışmaları başladı. Temel açma sırasında arazinin bitişiğindeki özel kız öğrenci yurdu binasında çatlaklar oluştu.

heylantoki3.webp

9 blok, 176 daire olarak yapılacak konutların hafriyat çalışmaları sırasında meydana gelen kayma nedeniyle temel açma çalışması durduruldu. Olay yerinde yetkililer tarafından yapılan incelemenin ardından, hafriyat alınan sahada tahkimat çalışması başlatıldı.

Ayrıca alanda zemin etüdü için sondaj çalışması yapılıyor. 12m – 18 m derinliğinde yapılan zemin etüdünden sonra karar verileceği istinat duvarı ya da fore kazık uygulaması yapılacağı öğrenildi.

heylantoki4.webp

Çalışma sırasında özel kız öğrenci yurdu binasının önündeki eklentide çökme ve çatlamalar oluştu.

TOKİ binaları için hafriyat çalışması yaklaşık bir ay önce başlamıştı.

heylantoki1.webp

Yol trafiğe kapatıldı

Heyelanın Biçinlik-Çayıriçi-Kalınçam Mahallelerinin yanında Erikbeli Yaylası’na da ulaşımın sağlandığı ana yolda çatlakların oluşması nedeniyle ulaşıma kapatıldı.

yolulaYYmakapandY.webp

Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel yaptığı açıklamada, “TOKİ konutlarının temel açma sırasında heyelan oluşmuştu, bu heyelan ana yolda da çatlamalara neden oldu. Ağır tonajlı araçlar bu güzergâhı kullanıyor. Yolda daha derin yarılmamaların oluşmaması nedeniyle yolu 24 saat ulaşıma kapattık.” dedi.

yolulaYYmakapandY1.webp

Anayolun ulaşıma kapanmasının ardında, Biçinlik-Çayıriçi-Kalınçam ve Erikbeli Yaylası’na gidecek araçlar için yön levhaları konulup ara yollara yönlendirilerek ulaşımın sağlandığı bildirildi.

Yarın yapılacak değerlendirmenin ardında yolun ulaşıma açılıp açılmayacağına karar verilecek.

01 Mar 2021 - 10:58 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.