THY'nin Trabzonlu Genel Müdürü koronavirüse yenik düştü

Türk Hava Yolları (THY) Teknik A.Ş Genel Müdürü Ahmet Karaman koronavirüs sebebiyle hayatını kaybetti. THY Basın Müşaviri Yahya Üstün sosyal medya he...

Türk Hava Yolları (THY) Teknik A.Ş Genel Müdürü Ahmet Karaman koronavirüs sebebiyle hayatını kaybetti.

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün sosyal medya hesabından THY Teknik A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Karaman’ın hayatını kaybettiğini açıkladı.

Yahya Üstün yaptığı açıklamada, “Hemşehrim, aile dostum, çalışma arkadaşım büyüğüm THY Teknik A.Ş Genel Müdürü Ahmet Karaman’ı kaybettik. Merhuma Allah’tan rahmet; ailesine, sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun” ifadelerini kullandı.

Karaman, salı günü koronavirüse yakalanması sebebiyle Acıbadem Hastanesine yatmıştı. Oradan şehir hastanesine nakledip oksijen desteği verilmeye başlanmıştı.

Ahmet Karaman kimdir?

Ahmet Karaman, 1960 yılında Trabzon’un Köprübaşı ilçesi Beşköy beldesinde doğdu. 1978 yılında Haydarpaşa Teknik Lisesi’nden, 1984 senesinde Londra Üniversitesi Queen Mary College Uçak Mühendisliği bölümünden mezun oldu.

1985 yılında kariyerine Türk Hava Yolları’nda uçak mühendisi olarak başlayan Karaman, 1989-1994 yılları arasında Tur European Airlines’ta Genel Müdür Yardımcısı (Teknik) ve 1994-1998 yılları arasında Air Alfa Airlines’ta Genel Müdür Yardımcısı (Teknik ve İdari İşler) olarak kariyerini sürdürdü.

1998-2002 yılları arasında Air Anatolia Airlines’ta Genel Müdür Yardımcılığı görevini ifa etti. 2002-2005 yıllarında Fly Air Genel Müdürlüğü görevini üstlendi ve Türkiye’nin ilk low cost yurt içi uçuşları bu dönemde başlatıldı. 2005 ve 2013 yılları arasında Onur Air’de Teknik İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı ve bu süreçte Türkiye’nin ilk özel bakım ve onarım merkezi açıldı.

9 Mart 2013-30 Mayıs 2014 tarihleri arasında Türk Hava Yolları HABOM A.Ş.’nin Genel Müdürlüğü görevini üstlendi. 2013 yılında faaliyete geçen MRO tesislerinin geçiş sürecini yöneten Karaman, Türk Hava Yolları HABOM A.Ş. ile Türk Hava Yolları Teknik A.Ş.’nin birleşmesi sürecinde önemli bir rol oynadı. Karaman, 1 Haziran 2014’ten bu yana Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. Genel Müdürlüğü ve İcra Komitesi Üyeliği görevlerini sürdürüyordu.

Ahmet Karaman, 2 Temmuz 2014 tarihinde Türk Hava Yolları Teknik A.Ş.’nin bir iştiraki olan Turkbine Teknik Gaz Tribünleri Bakım ve Onarım A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı’na getirildi ve 7 Aralık 2016 tarihine kadar bu görevini sürdürdü.

Karaman aynı zamanda; Türk Hava Yolları Teknik A.Ş.’nin diğer bir iştiraki olan Goodrich Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. Servis Merkezi Limited Şirket’inde Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapıyordu.

İleri düzeyde İngilizce bilen Karaman, evli ve bir çocuk babasıydı

17 Nis 2021 - 10:47 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.