Suçluysam yargılanayım

SP İl Başkanı Kurt,  Zorluoğlu’nun açıklamalarına cevap verdi

Saadet Partisi Trabzon İl Başkanı Cevat Kurt, TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş ile aralarında yaşanan olayın Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında gündeme getirilmesine yönelik açıklamada bulundu. Kurt, mecliste konuşulan iki görevden birini seçeceksiniz yorumlarına “Bu açıklamalarda suç unsuru varsa, hem belediyemizin iç bünyesindeki sorgulamada, hem diğer hukuki mercilerde Cevat Kurt, yasal çerçeveler içerisinde suç olarak neyi hak etmişse en ağır şeklinde yargılansın.”diyerek cevap verdi.

Ali Tekataş ile yaşadığı olayın farklı yerlere çekildiği üzerinde duran Kurt, meclise ve basında çıkan haberlere karşı tepki gösterdi. Kurt, “Konu bizim Trabzon kamuoyuna söylediğimiz konudan farklı bir mecraya çekiliyor. Açıklamalarımızı Saadet Partisi il başkanı sıfatıyla yaptık. Bu açıklamalarda suç unsuru varsa, hem belediyemizin iç bünyesindeki sorgulamada, hem diğer hukuki mercilerde Cevat Kurt yasal çerçeveler içerisinde suç olarak neyi hak etmişse en ağır şeklinde yargılansın. Buna Cevat Kurt’un hiç itirazı yok. Bizim Trabzon kamuoyuna arz ettiğimiz gözden kaçırılan konu şu; ben Trabzon belediyesine ait TİSKİ’de çalışıyorum. 6 Ocak’ta Günebakış gazetesine verdiğim röportajda, 7 Ocak’ta çıkan haberle ilgili mensubu olduğum kurumun genel müdürünün beni makamına çağırmasından daha doğal bir şey yoktur. Netice itibariyle beni bir işçi sıfatıyla çağırıyor. Beni bir il başkanı olarak çağırmıyor buna da bir itirazım yok. Meclisteki konuşmalarda deniliyor ki Cevat Kurt, kendisi il başkanı gibi karşılanmadığı için. Hayır, hayır, hayır. Böyle bir şey yok. Benim dediğim; ben genel müdürümüz tarafından makamına davet ediliyorum. Bu çağrıya icabet ederek makama gidiyorum. Buna itirazım yok. Ama içeri girdiğimde bir insan olarak, bir çalışan, bu şehrin bir evladı olarak karşılaştığım baskıyı, durumu, beklemediğim tepkiyi kamuoyunun vicdanına sundum. Ben bunu söylüyorum. Şehrin bir bürokratının yaptığı bu hareketi siyasetçiler, insanlar doğru buluyorsa ona söyleyecek sözüm yok. Ama bir insana millet adına verilmiş bir makamda hakaret edilmesi doğruysa buna söyleyecek sözüm yok. Ben bu hakareti, yapılan yanlışı gündeme getiriyorum. Hem il başkanı, hem belediye işçisi olabilir mi diyorlar. Bunlar ayrı şeyler bunlar konuşulabilir. Orada yapılan şey doğru mu değil mi bu gözden kaçırılıyor. Bir bürokratın kendi çalışanına bu hakareti yapma hakkı hukuku var deniliyorsa ben buna itiraz etmiyorum. Ben bunu kamuoyunun dikkatine sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

LOJMANDA OTURUYORUM

Basında çıkan Cevat Kurt 10 yıldır TİSKİ lojmanlarında kalıyor haberlerine cevap olarak kurumda çalışan kimseden bir ayrıcalığı olmadığını söyleyen Kurt, “Devlet lojmanları orada insanlar otursun diye yapıyor. Oranın kuralları bellidir. Bende TİSKİ’de çalışıyorum. Çalıştığım kurumun içerisinde lojman var. Bu lojmanda hala boş daireler var. Herkes gibi kira ne kadarsa otomatik olarak maaşlarımızdan kesiliyor. Burada herhangi bir imtiyaz yok. Burada çalışanları TİSKİ lojmanda oturtturuyor ki vardiyalı çalışanlar kurumun içerisinde olsun. Bu bir imtiyaz değil ki. Bu bana özel olarak yapılmış bir şey değil. Buradaki arkadaşlarımız hangi haktan yararlanıyorsa bende ondan yararlanıyorum.” şeklinde konuştu.

KARDEŞİMİN ÇALIŞMASI SUÇ MU?

Kurt, kardeşinin de belediye bünyesinde çalışması eleştirenlere bunun yanlış bir şey olmadığını belirterek, “Kardeşimin de belediye de çalıştığı söyleniyor basında. Allah aşkına, ne zamandan beri bu bir suç. Benim kardeşim 1996’da işe girmiş. O günün şartlarında belediyeye müracaat etmiş ve ilgili belediye de onu işe almış. Bunun Cevat Kurt’la ne bağlantısı var. 25 sene önce olmuş bir olay. Cevat Kurt’un ortaya sunduğu Trabzon ile ilgili gündemler üzerinden kimse yorum yapmıyor. Cevat Kurt’a yapılan bu onur kırıcı davranışı kimse gündem yapmıyor. Ama hakkında kararlayıcı ne bulabiliriz diye düşünüyorlar. Sanki lojmanda oturmak suçmuş gibi herkes bunu konuşuyor. Cevat Kurt’un kardeşinin 25 yıl önce işe girmesini bir suçmuş gibi gösteriyorlar. Cevat Kurt ile ilgili bir şey bulamayan gücü elinde bulunduranlar böyle davranıyor. Bunu kamuoyunun takdirine sunuyorum.” konuşulanlara cevap verdi.

Haber: Fatoş BATMAN

17 Oca 2021 - 09:37 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

Yalçın - Cumhurbaşkanı’nın Saadet partisi yüksek istişare kurulu başkanını ziyaret ettiği bir dönemde böyle bir uygulama yapılması manidardır. Bu ittifakın gerçekleşmesini istemeyen ak parti içerinde olan ama ak partili olmadığını düşündüğüm tiski genel müdürü ve belediye başkanının bilerek yaptığı bir iştir. Geldiği günden beri muhafazakar ve milli görüşçülere yaptığı uygulamalar ayrıca düşünülmesi gereken bir konudur. Ama ak parti içerisinde herkes bir çıkar menfaat içinde olduğu için kimse bunuları dillendirmez

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Ocak 09:37