Sokak numaraları yanlış yerleştirildi

Trabzon’da bir süredir devam eden numarataj çalışmalarında ihaleyi 1.2 milyon liraya alan Hülya Candan firmasının numaraları yerleştirirken ilk etapt...

Trabzon’da bir süredir devam eden numarataj çalışmalarında ihaleyi 1.2 milyon liraya alan Hülya Candan firmasının numaraları yerleştirirken ilk etapta yönetmeliğe uygun olmadan ve yanlış uygulama yaptığı ortaya çıktı. Ortahisar Belediye Meclisinde İYİ Partili Davut Çakıroğlu’nun gündeme getirdiği numara hatalarıyla ilgili Yapı Kontrol Müdürü Hasan Keleş bilgi verdi. Keleş, “Sorunun kaynağına indik. Çözüm ürettik. Vatandaşı mağdur etmeyeceğiz.” dedi.

ÇAKIROĞLU VATANDAŞIN SORUN YAŞADIĞINI SÖYLEDİ

Ortahisar Belediye Meclisinin Aralık ayı toplantılarının ilk bileşimi gerçekleştirildi. Meclis toplantısında İYİ Partili Meclis Üyesi Davut Çakıroğlu, numarataj çalışmaları neticesinde vatandaşların sorun yaşadığını belirterek bilgi istedi. Çakıroğlu, “Bu numarataj ile ilgili sorun yaşıyor. Numaralar değiştirildikten sonra vatandaşımızın büyük kısmının haberi yok. Olanın da doğru yapılmadığı yönünde iddiaları var. Boş olanlar var. Sıralamalar atlamış. Tapuya gittiklerinde karşılarına sorun çıkıyor.” diye konuştu.

FİRMALARI NUMARALARI YANLIŞ UYGULADI

Ortahisar Yapı Kontrol Müdürü Hasan Keleş ihaleyi alan firmanın çalışmasını ilk etapta numarataj yönetmeliğine uygun yapmadığı için itiraz ettiklerini açıkladı. Meclis üyelerine konu hakkında bilgi veren Hasan Keleş, “Numarataj çalışması Büyükşehir uhdesinde gerçekleşmektedir. Yapılan ihalede Trabzon’un tüm numarataj çalışması ihale edildi. İhale sonuçlandı. İhaleyi alan firma, çalışmayı ilk etapta yönetmeliğe uygun olarak yapmadı. İhale sonuçlandı ve kabulü yapıldı. Büyükşehir Belediyesi ve İçişleri Bakanlığı ile gelen yetkililerle konu hakkında görüştük. Doğrusu ve yanlışı ile yapılan çalışma kabul edildi. Gerek Büyükşehir, gerekse Ortahisar Belediyemize müracaat eden vatandaşlarımıza yeni adresleri tebliğ ediliyor.” ifadelerini kullandı.

ÖRNEK VERDİ KONUYU AÇIKLADI

Konunun daha iyi anlaşılması için örnek veren Hasan Keleş, “Gazipaşa Caddesini örnek verirsek ihaleyi alan firma Gazipaşa'ya kuzeyden güneye numarataj vermeleri gerekirken güneyden kuzeye verdi. Bu uygulama fark edildi ancak geri de dönülemedi. Eksiklikler ve yanlışlıkları gerek bizim, gerek büyükşehirdeki yetkililer bu hataları da düzelterek vatandaşlara aktarıyorlar. Mağduriyetin önüne geçmeye çalışıyoruz.” açıklamasını yaptı.

Haber:Gültekin SADIKOĞLU

02 Ara 2020 - 11:39 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.