Sivas hızlısına kavuştu! Biz daha treni göremedik!

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattında performans testi için Ankara'dan hareket eden tren Sivas'a ulaştı. TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun, '...

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattında performans testi için Ankara'dan hareket eden tren Sivas'a ulaştı. TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun, 'Tünelin ucunda ışığı gördük. Test sürüşlerinin başarılı olması halinde, 4-5 ay sürecek test sürecinin sonunda hattı işletmeye açmış olacağız' dedi.

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattında performans testi için Ankara'dan hareket eden tren Sivas'a ulaştı. Ankara'dan saat 08.00'de Balışeyh konvansiyonel hattından hareket eden test treni, Balışeyh'ten itibaren Ankara-Sivas YHT hattından saat 13.30'da Sivas Gültepe Mahallesi'ne geldi. TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun ve genel müdür yardımcılarının da bulunduğu treni, Sivas Valisi Salih Ayhan ve diğer yetkililer karşıladı. Ayhan, burada yaptığı açıklamada, Sivas'ın çok heyecanlı, güzel bir günü yaşadığını söyledi. Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımının en kısa zamanda hizmete gireceğini belirten Ayhan, "Bugün de onun en önemli somut göstergesini görmüş olduk." dedi.

26 Oca 2021 - 12:20 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.