Sezonun son hamsileri tezgahlarda

Denizlerde balık avı yasağının 15 Nisan’da başlayacak olmasına az bir süre kala bugünlerde Karadeniz’de avlanan hamsi şaşkınlığa neden oluyor. Bu sez...

Denizlerde balık avı yasağının 15 Nisan’da başlayacak olmasına az bir süre kala bugünlerde Karadeniz’de avlanan hamsi şaşkınlığa neden oluyor.

Bu sezon hamsinin ince çıkmasından dolayı zaman zaman av yasağı uygulanırken sezon sonuna doğru avlanan hamsi balıkçı esnafını hem şaşırttı hem de umutlandırdı.

Trabzon’da kilosu 15-20 TL’den satılan hamsi tezgâhları süslerken diğer balık çeşitlerinin fiyatlarının da daha önceki günlere göre ucuz olması dikkat çekti.

Hamsi ile birlikte Mezgit en ucuz balıklar arasında yerini korurken, balıkçı esnaflarından Mehmetcan Örseloğlu, sattıkları hamsilerin sezonun son hamsileri olduğunu söyledi. Hamsinin kilosunu 15 TL’den sattıklarını kaydeden Örseloğlu, “Şu an görünen son hamsiler diyebiliriz. Nisan 15’de yasaklar başlıyor. Artık sezon bitti sayılır. Sezon başında yani 3-4 ay güzel balıkçılık olmuştu ancak, sonrasında istenilen avcılık olmadı. Buna da şükürler olsun, inşallah gelecek sezon daha iyi olur. Hamsinin sezon sonuna doğru çıkması bizi şaşırttı. Vatandaş şu sıralar hamsiyi yok biliyor, ara ara geldiği için şaşırıyor. Şu an hamsinin kilosu 15 TL. Fiyat olarak hamsi mezgitle birlikte git-gelleri yaşıyor. Mezgitinde fiyatı uygun 10-15 TL. Büyüklüğüne göre 40-50 TL’ye de satılan mezgit var. İstavrit 25 TL, Kupez 15 TL, yerli Uskumru 30 TL, Tirsi 15 TL, Çupra, Levrek, Somon 25 TL. Dolayısıyla fiyatlar, sezonun en uygun fiyatları diyebiliriz. Vatandaşların balığa rağbet etmesini bekliyoruz. Balıkta bilindiği üzere balıkta Omega 3 var. Vatandaşlar sezonun bitmesine az bir süre kala bol bol balık tüketmelerini tavsiye ediyoruz” dedi.

Hamside özellikle son 2-3 senede spekülasyonlar yaşandığını kaydeden Örseloğlu, “Hamside son 2-3 senedir spekülasyonlar yaşanıyor. Yaklaşık 30 yıldır bu sektördeyim. Geçtiğimiz yıllarda Mart ortalarında bol hamsi olurdu. Şimdi ise sadece görüntü vermeye başladı. Devletimizin bu konuda gereğini yapacağını düşünüyoruz. Eğer böyle devam ederse hamsiyi sadece resimlerde görürüz” diye konuştu.

29 Mar 2021 - 13:53 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.