Sempozyum Ziyareti

İran İslam Cumhuriyeti Trabzon Başkonsolosluğu, Trabzon Yazarlar Derneğine ziyaret gerçekleştirdi. İran Trabzon Başkonsolosu Hossein Saberi ile birli...

İran İslam Cumhuriyeti Trabzon Başkonsolosluğu, Trabzon Yazarlar Derneğine ziyaret gerçekleştirdi. İran Trabzon Başkonsolosu Hossein Saberi ile birlikte tercüman ve kültür ve sanat temsilcilerinin yer aldığı ziyarette heyeti Dernek Başkanı Mustafa Durmuş, dernek üyesi araştırmacı-yazar Mustafa Yazıcı karşıladı. Ziyarette İran’la geçmişe dayalı köklü ticari ilişkilere dikkat çekilerek tarihi İpekyolu’nun tekrar canlandırılması ve İran’da yapılması planlanan Farabi Sempozyumu değerlendirdi. Yaklaşık 1.5 saat süren görüşmede geçmişe dayalı iyi ilişkilere de vurgu yapıldı. Yapılan ziyarete ilişkin açıklamalarda bulunan araştırmacı-yazar Yazıcı, “Ben bir yeminli tercüman olarak Trabzon’da eski İpekyolu üzerinde İran transit ticaretinin çok hareketli ve bereketli olduğu günlerde iş adamlarımızın İran’la yaptığı Farsça ticaret faturalarını tercüme ede ede kazandığım tercümanlık gelirini hala unutamadım. Hele hele bu iktisadi komşuluk işlekliği gerçekleşirken, bunun yanında gerçekleşen tarihi ve kültürel barış ve kardeşlik bağlarının kuvvetli haline ise şimdi daha çok hasret çekmekteyiz. Türkiye ile İran, Trabzon ve Tebriz devlet ve şehirleri tarihte en güzel ve en normal günlerini yaşamaktadırlar. Son dönemde gerek Türkiye Cumhuriyeti Devletine ve İran İslam Cumhuriyeti Devleti’ne tuzak kurmaya çalışanlar kış uykusuna yatmış ayılar misali tabanlarını yalamaktadırlar. Ama Türkiye ve İran, Trabzon ve Tebriz tarihi komşuluklarının bozulmaması için ellerinden gelen en sağlıklı tedbirleri almaktadırlar. Bu resmi komşuluk güzellikleri içinde Trabzonlu yazarlar da Trabzon’daki İran İslam Cumhuriyeti Trabzon Başkonsolosluğu ile birkaç senedir komşuluk kültürüne de iş birliğine de çok önem vermektedir.” dedi.

Haber: Songül MAZLUM

02 Şub 2021 - 10:10 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.