Salgın sürecinde 1137 hastaya evde sağlık hizmeti

MERSİN, ()-MERSİN’de, koronavirüs sürecinde toplam 1137 hastaya 7 bin 127 kez evde sağlık hizmeti verildi. Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve...

MERSİN, ()-MERSİN’de, koronavirüs sürecinde toplam 1137 hastaya 7 bin 127 kez evde sağlık hizmeti verildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Evde Sağlık ve Bakım ekibi, mart ayı ile itibariyle koronavirüs salgının yaygınlaşmasının ardından vatandaşların talebine karşılık veren Kriz Merkezi’nde görev alarak adeta iki koldan mücadele etti. Ekipler, yeni normal yaşamın başlamasına kadar 1137 hastaya 7 bin 127 kez evde sağlık hizmeti verdi. Büyükşehir, ekonomik yönde dezavantajlı, özel gereksinimli, yaşlı ve yatalak durumda olan vatandaşların ücretsiz sağlık muayenelerini rutin olarak gerçekleştiriyor. Öncelikli olarak herhangi bir sosyal güvencesi bulunmayan veya sosyal güvencesi olsa bile yoksunluk ve yoksulluk sınırında olan bakıma muhtaç bireylerin evde tedavisini gerçekleştiren ekipler, yaş sınırı olmaksızın tüm özel gereksinimli bireylerin, tıbbi bakım ve rehabilitasyonlarını evlerinde gerçekleştiriyor.

Evde sağlık ve bakım biriminde, alanında uzman doktor, hemşire, sağlık çalışanı, fizik tedavi uzmanı ve psikologlar görev alıyor. Ekipten hizmet alan vatandaşlara doktor muayenesi, yara pansumanı, sonda değişimi, enjeksiyon, psikolojik destek, fizik tedavi, kişisel bakım ve ev temizliği hizmetleri veriliyor. İhtiyacı olan hastalara aynı zamanda tıbbi malzeme desteği de sağlanıyor. Hastanede müdahale gerektiren bir durum söz konusu olduğunda ise hasta, Hasta Nakil Aracı ile hastaneye götürülüyor.

Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Dr. Ufuk Bakmaz, Koronavirüs sürecinin verdikleri rutin hizmetleri aksatmadığını ifade ederek, "Kritik bir dönemden geçiyoruz ve bu sürede yine aynı şekilde hastalarımıza hizmet verdik. Sağlık ve bakım hizmetlerinin yanı sıra hastalarımızı Koronavirüs hakkında bilinçlendirme konusunda da elimizden geleni yaptık" dedi.

I

01 Tem 2020 - 10:51 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.