Saldım çayıra mevlam kayıra metodu

CHP’li Söğüt bitmeyen altyapı çalışmaları için üretilen yeni bahanelere tepki gösterdi

Saldım çayıra mevlam kayıra metodu
Haber albümü için resme tıklayın

Ortahisar Belediye Meclisi CHP Üyesi Oktay Söğüt, Meydan, Uzunsokak, Kahramanmaraş Caddesi ve Kunduracılar Caddesinde bir türlü bitmeyen altyapı çalışmalarına tepki gösterdi. Herkesin çalışmaların bitmemesinden dolayı bezdiğini söyleyen Söğüt, “Esnaf, vatandaş hemen herkes altyapı çalışmasının uzamasından şikâyetçi iken, bu sorunun muhatabı olan Trabzon Büyükşehir Belediyesi, sorunu bir an önce çözmek yerine bahane üstüne bahane üretiyor. En son bahaneleri müteahhittin yavaşlığı. Hızlandıracaklarmış. Aydan aya hatta haftadan haftaya farklı program ve bitiş tarihleri açıklanmaz, müteahhit bahane edilmez. Böyle ciddi bir proje varsa bilelim. Yok, saldım çayıra Mevla’m kayıra metodu uygulamakta ise ki kanaatim odur” dedi.

EN SON BAHANELERİ MÜTEAHHİTTİN YAVAŞLIĞI

Söğüt, altyapı çalışmalarının bir türlü bitmemsinde son olarak bulunan bahanenin mütahitlerin yavaş olması olduğunu söyleyerek sürekli bu türde bahaneler üretmenin yanlış olduğunu söyledi. Söğüt, “Ortahisar ilçemizde bir yılı aşkın bir süredir devam eden altyapı çalışmalarda, çalışmanın başladığı mahalleler ile Trabzon’un kalbi olan Meydan, Uzun Sokak, Kahramanmaraş ve Kunduracılar caddelerinde bir türlü bitmeyen çalışmalar, Trabzon’u da Trabzonluyu da canından bezdirdi. Esnaf, vatandaş hemen herkes altyapı çalışmasının uzamasından şikâyetçi iken, bu sorunun muhatabı olan Trabzon Büyükşehir Belediyesi, sorunu bir an önce çözmek yerine bahane üstüne bahane üretiyor.

En son bahaneleri müteahhittin yavaşlığı. Hızlandıracaklarmış. İnsanın aklı havsalası almıyor. Neyi hızlandıracaksın kardeşim, arabamı bu, gaza mı basacaksın? Bu bir proje. Ciddi bir projede bir planlama, tüm riskleri içeren bir zaman çizelgesi olur. Bu bilgiler kamuoyuyla paylaşılır, nerede, hangi iş, ne zaman bitecek belli olur. Aydan aya hatta haftadan haftaya farklı program ve bitiş tarihleri açıklanmaz, müteahhit bahane edilmez. Böyle ciddi bir proje varsa bilelim. Yok, saldım çayıra Mevla’m kayıra metodu uygulamakta ise ki kanaatim odur, Büyükşehir Belediyesi’nde bu kadar eleman, uzman ve danışman ne iş yapmaktadır?” ifadelerini kullandı.

ARTIK TRABZONLU KANMIYOR, KANMAYACAKTIR

Altyapı çalışmalarının her fırsatta büyük bir proje olduğunu söyleyen Söğüt, Trabzon Büyükşehir Belediyesine beş çalışmayı da bir yerde yürütmenin doğal olduğunu ve bu durumun sadece Trabzon’daki çalışmalara özgü olmadığını dile getirdi. Söğüt, “Bir başka bahane ise altyapı çalışmasının büyük proje olmasıymış. Önemli olduğu kabul ama Trabzon gibi bir şehrin altyapısı değişiyor diye de bu kadar abartı olmaz ki. Hadi abarttınız, her seferinde büyük proje sözünün arkasına sığınılmaz ki. Hiç mi büyük proje görmedik? Büyük proje, Yavuz Selim Köprüsü gibi projelere denir. Dünyanın en geniş köprüsü olan Yavuz Selim Köprüsü üç yılda bitti ama Trabzon Büyükşehir Belediyesi, şehrin kalbi olan Meydan civarındaki çalışmalarını bir yıl oldu bitiremedi. Başka neymiş efendim, içme suyu, yağmur suyu, kanalizasyon, doğalgaz ve telekomünikasyon altyapısı birlikte yenileniyormuş. Beşi bir yerde olursa, aksamalar doğalmış, sabır gösterilmesi gerekirmiş. Ne olacaktı, içme suyu altyapısını yenileyip, aynı yerin yağmur suyu şebekesini seneye, kanalizasyonunu da ondan sonra ki seneye mi bırakacaktınız? Hem de parası sizin cebinizden çıkmıyorken. Bir yerin altyapısı yenileniyorsa hepsi birden yapılır çıkar, sanki Trabzon’a özel bir şey yapıyorsunuz. Özel mözel bir şey yok, bildiğiniz altyapı çalışması. Kendi başarısızlıklarına ürettikleri bahaneler elbette bunlarla sınırlı değil. Bundan sonra da Büyükşehir Belediyesi tutarsız ve anlamsız birçok açıklama daha yapacak, bahane üretecektir. Ama bilmelidirler ki; artık Trabzonlu kanmıyor, kanmayacaktır” sözleriyle altyapı çalışmalarındaki tutarsızlıklara karşı eleştirilerini sıraladı.

28 Ağu 2021 - 16:31 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.