Saadet Partisi İlçe Başkanı Turhan, Sağlık İlçe Müdürünü Ziyaret Etti

Saadet Partisi (SP) Ortahisar İlçe Başkanı Burak Turhan, “Koronavirüs salgınının zirve yaptığı bu günlerde sağlık sistemimiz halen ayakta ise, bunu bü...

Saadet Partisi İlçe Başkanı Turhan, Sağlık İlçe Müdürünü Ziyaret Etti
Haber albümü için resme tıklayın

Saadet Partisi (SP) Ortahisar İlçe Başkanı Burak Turhan, “Koronavirüs salgınının zirve yaptığı bu günlerde sağlık sistemimiz halen ayakta ise, bunu büyük bir fedakârlıkla görevlerini yapan sağlık çalışanlarımıza borçluyuz, haklarını ödememiz mümkün değildir” dedi.

Turhan, Sağlık Haftası münasebetiyle İlçe Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte Ortahisar İlçe Sağlık Müdürü Dr. Bünyamin Gürsoy’u ziyaret ederek çiçek verdi. Gürsoy’un şahsında sağlık çalışanlarının Sağlık Haftasını kutlayan Turhan,

İlçe Sağlık Müdürü Gürsoy da, Turhan ve yönetim kurulu üyelerine ziyaret için teşekkür etti.

Turhan, ziyaretin ardından sağlık alanında yaşanan sorunlarla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Sağlık çalışanlarımız cansiperane çalışmaktadır”

“Ülke olarak çok zor günlerden geçiyoruz. Koronavirüs etkisini her alanda ağır bir şekilde hissettiriyor. Salgını kontrol altına alabilmek ve sürecin en az can kaybıyla atlatabilmesi için, bütün sağlık çalışanlarımız, büyük bir fedakârlıkla, canla başla çalışmaktadır. Bu çalışmayı, kendi sağlıklarının ve yaşamlarının tehlike altında olduğunu bilerek yapmaktadırlar. Görevleri sırasında onlarca sağlık çalışanımızın virüse yakalanarak hayatını kaybetmesi ise hepimizi derinden üzüyor. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum.”

“Sağlık sistemimiz hâlâ ayakta ise, bunu sağlık çalışanlarımıza borçluyuz”

“Türkiye’de salgının zirve yaptığı bu günlerde ve bir yıldan uzun süredir kesintisiz süren bir mücadele ortamında sağlık sistemimiz halen ayakta ise bunu elbette büyük bir fedakârlıkla, cansiperane görev yapan sağlık çalışanlarımıza borçluyuz. Haklarını ödememiz mümkün değildir. Allah hepsinden razı olsun, haklarını ödeyemeyiz.”

“İktidar, sağlık çalışanlarının taleplerine kulak vermelidir”

“Ülkeyi yönetenler, böylesine kritik bir zamanda, canlarını ortaya koyarak mücadele eden sağlık çalışanlarımızın taleplerine kulak vermelidir. En başta, çalışma koşulları iyileştirilmeli, aşılama çalışmaları süratle tamamlanmalı, çalışanlar arasında çalışma barışını bozmayacak şekilde hak ettikleri ücretleri ödenmelidir. Aynı şekilde engellenen izin, istifa, emeklilik hakları da geri verilmelidir. COVID-19’un sağlık çalışanları açısından bir meslek hastalığı olarak kabul edilmesi için de yasal düzenleme yapılmalıdır.

14 Nis 2021 - 12:56 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.