Rize’nin aklında Samsun-Sarp var

RTSO’dan bölgedeki odalarla birlikte hareket etme kararı

Rize Sanayi ve Ticaret Odası heyeti, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Servet Şahin’i ziyaret ederek, Samsun’dan Artvin’e tüm Doğu Karadeniz illerini kapsayan Demiryolu projesi desteği için birlikte harekat kararı aldılar.

Rize Ticaret ve Sanayi Odasından yapılan açıklamada, Odamız Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Şaban Aziz Karamehmetoğlu ve Meclis Başkanı Şükrü Cevahir Başkanlığında, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Artan, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Ahmet Arif Mete, Yönetim Kurulu Üyeleri Hakan Mürteza Ağun, Hamza Tüylüoğlu, İsmail Erdem, Mehmet Taşkın ve Mehmet Üzümcü ile Odamız Genel Sekreter Yardımcısı Emrah Kaytaz'ın katılımları ile gerçekleştirilen ziyarette bölgemizin geleceğini şekillendirecek olan Samsun-Sarp Demiryolu Projesi hakkında görüş alışverişlerinde bulunuldu. Samsun’dan Artvin’e tüm Doğu Karadeniz illerini kapsayan projenin hep birlikte destekçisi olunacağı ifade edilen görüşmede projenin lojistik ve turizm konusunda bölgeye sınıf atlatacağı değerlendirilirken, projenin kaybedeninin olmadığı vurgulandı.

Görüşmede ayrıca bölgemiz ile Ordu ve Rize’nin sorunları ve çözüm önerileri görüşüldü. Karamehmetoğlu bölge illerinin sorunlarının tüm bölgenin meselesi olarak gördüğünü ifade ederek, her konuda işbirliği içerisinde olmaya devam edeceklerini belirtti. Ordu TSO Başkanı Şahin, ziyaretlerinden dolayı heyetimize teşekkürlerini ileterek, bölgemizin gelişimine katkı sağlayacak tüm projelerde birlik beraberlik içerisinde hareket edeceklerini ifade etti.

14 Oca 2021 - 10:25 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

Ertan - Akıllarınca Trabzon erzincan demiryolu projesini rafa kaldıracaklar. Azerbaycanın ve doğu illerinin ticari bağlatısının en önemli noktası Trabzondur. Samsun - Batum demiryolu projesi ise rantabl değildir hem karyolu, hemde deniz yolu bu projenin ekonomik olmadığını gösterir.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Ocak 10:25