Rize’de 400 esnaf kepenk kapattı

Rize Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Güven Aksoy, Rize’de 2020 yılının başından beri 900 yeni esnafın kepenk açtığını, ağırlıklı kahveci o...

Rize Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Güven Aksoy, Rize’de 2020 yılının başından beri 900 yeni esnafın kepenk açtığını, ağırlıklı kahveci olmak üzere 400 esnafın ise ekmek teknelerinin kapısına kilit vurduğunu söyledi. Genel tablonun yılsonu netlik kazanacağına dikkati çeken Başkan Aksoy, “Yılsonu itibarıyla belli oluyor kapatıp açanlar ama 2020’nin 10. ayına kadar hemen hemen 900 esnafımız yeni kayıt yaptı. 400 civarında da kapatan var. Pandemi döneminde çok fazla değişiklik olmadı. Sadece kahveciler genelde kapalı olduğu için kahve ve kantinlerde kapanma biraz daha fazla. Kahvelerde oyun olmadığı zaman kira verip gelir elde etmek zor. Periyodik olarak pandemi döneminde işletmelerin banka ve kooperatifler üzerinden desteklenmesi yazın da işlerin biraz daha açık olmasıyla, mahsullerden gelir gelmesiyle çok büyük bir sıkıntı olmadı. Bizim ocak ayından başlayıp mayıs ayına kadar zor dönemimiz. Piyasaya giren alternatif bir ürünümüz yok. Emekli maaşlarıyla ve iş piyasası üzerinden çalışıyoruz. Piyasaya giren bir mahsul geliri olmuyor. Genellikle kış aylarında sıkıntımız olur ama 10. ay itibariyle aktif olarak kahveciler dışında diğer meslek gruplarında 2019’a göre çok değişim yok. Kış dönemini yeni kredilerle ya da ötelemelerle atlatabilirse esnafımız yaza tekrar düşebilecek. Bizi zorlayan kıştır.” ifadelerini kullandı.

SAAT 22.00’DEN SONRA İŞLETMELERİN KAPATILMASINA DESTEK

Kafe, düğün salonu gibi bazı işletmelerin saat 22.00’dan sonra paket servis hizmeti dışında hizmet vermeyecek olmasını da değerlendiren Başkan Aksoy, “Saat 22.00’den itibaren bazı işletmelerimizin kapatılması için alınan kararı destekliyoruz. Pandemi döneminde devletin aldığı tedbirlere uyarak elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Haber:Songül MAZLUM

05 Kas 2020 - 11:45 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.