"Niyetimiz hizmetlerin önünü tıkamak değil"

Ak Parti Yomra İlçe Başkanlığı basın açıklaması gerçekleştirdi

Ak Parti İlçe Başkanı Avni Adanur belediye meclis üyeleri ve yönetim kurulu üyeleri ile toplanarak, son günlerde Yomra gündemini meşgul eden Yomra belediyesinin beyanatları ile ilgili basın açıklamasında bulundu.

Ak Parti Yomra İlçe Başkanlığı’nın basın açıklaması şu şekilde;

" Belediye meclisinin gündemi belirlendikten sonra komisyonlara sevk edilen maddelerden iki tanesi de borçlanma ve araç alımı ile ilgili olduğundan, plan bütçe raporları doğrultusunda bu konuda bir grup kararı alınmıştır.

Belediyenin borçlanma limiti 2.950.000 TL olup talep edilen 4 aracın (Kamyon)yerine borçlanma limiti dikkate alınarak 3 adet kamyon alımına onay verilmiştir. Geriye kalan kısımda 750.000 TL olarak bahsi geçen düğün salonunun tamamlanmasında kullanılması, meclis üyelerimiz tarafından uygun görülmüştür.

Bilinmelidir ki Yomra’nın eski düğün salonu yıkılmadan önce Ak Parti belediye meclis üyelerimizce Sn. Belediye Başkanına yıkılan salonun yeniden inşaası ile ilgili kaynağımızın olup olmadığı sorulmuş ancak Sn. Belediye Başkan tarafından verilen cevapla bu konuda gerekli finansmanın belediye kaynakları dışında sponsorlar aracılığı ile temin edileceğini belirtilmiş olup bu düşünce ile düğün salonunun yıkımı gerçekleştirilmiştir. Dolayısı ile bu konuda kaynak inisiyatifini alan Sayın Belediye Başkanının salonun yapım aşamasında Ak Parti Belediye Meclis Üyelerimizi sorumlu tutması kabul edilemez.

Sn. Belediye Başkanın gündemi oluşturan açıklamalarından biride belediye mülkiyetindeki gayrimenkullerin satışı, satışa yapılan itiraz ve mahkeme kararıyla oluşan satış iptalidir ki bu anlamda Sn. Belediye Başkan’ın mahkeme kararını SİYASİ bir karar olarak ifade etmesi ve bu ifade ile verilen mahkeme kararını itibarsızlaştırmaya çalışması gözden kaçırılmamalıdır. Oysa bu karar ile Yomra’mızın mülkiyetinde olan bir arazinin değerinin çok altında hukuksuz olarak yapılan satışı engellenmiştir.

Yapılan açıklamalarda doğru olan tek şey şudur ki satış iptali yapılan gayrimenkul ile ilgili 2017 yılında değerinin minimum 25 milyon TL den az olmamak kaydı ile satışına o günkü belediye meclis üyeleri tarafından onay verilmesidir. Ancak Ak Parti grubu olarak niyetimiz belediye başkanını çalıştırmamak ve yapılması muhtemel hizmetleri engellemek olsa idi geride bıraktığımız iki yıl içerisinde bu mülk satışa çıkmadan satışı iptal etme girişimimiz olabilirdi.

Gelinen noktada bahse konu arsa kimler tarafından nasıl belirlendiği muamma olan taraflı bir şartname ve kamu zararını oluşturacağını düşündüğümüz 14 milyon TL gibi bir değer ile satışa çıkarılmış ve satış gerçekleşmiştir. Gerçekleşen bu satış ile oluştuğu düşünülen kamu zararı dikkate alınarak satışa itiraz edilmiş, yapılan bu itiraz sonucunda Trabzon İdari Mahkemesince verilen iptal kararı Danıştay tarafından da onaylanmıştır. Bu iptal ile Yomra’mızın hakkı olan milyonları geri kazanıldığını düşünmekteyiz.

Özellikle satış yetkisinin iptal edilmesini istememizin en önemli nedeni Shell akaryakıt istasyonu olarak hizmet veren konu arsanın yeniden satışa çıkarılması durumunda değerinin çok altında satılması konusunda duyduğumuz endişedir. Zira arsa yine Yomra Belediyesinin taşınmaz malı olmaya devam etmektedir.

Sonuç olarak Ak Parti Yomra Yönetimi ve Ak Parti meclis üyeleri olarak, yapılması düşünülen hizmetlerin, önünü tıkamak veya engel olmak gibi düşüncemiz olsa idi bu güne kadar Sn. Belediye Başkanının talep ettiği ve yaklaşık 17.850.000 TL değerindeki borçlanma taleplerine Ak Parti grubu olarak onay vermezdik.

Tüm bu açıklamalarımız dikkate alındığında, Sn. Belediye Başkanının Ak Parti meclis üyelerimizle ilgili “Yomra düşmanlığı yapıyorlar ”söylemini yeniden gözden geçirmesini tavsiye ediyoruz. Bizler Ak Parti İlçe Yönetim Kurulu ve Ak Parti Belediye Meclisi olarak; bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada Yomra’mızın menfaatleri doğrultusunda hareket ederek yapılması muhtemel tüm yanlışların karşısında olup Yomra’mıza yapılan tüm hizmetleri desteklemeye devam edeceğimizi tüm kamuoyuna bildiririz"

08 Nis 2021 - 14:58 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

02

Yomralı - Yapılanıda yapilmayinıda çok net görüyoruz .O koltuğa iyi parti ile geldi şimdi desdegide onlardan bekleyecek maddi manevi Ak Parti'ye mi güvendi.Kaldiki okuduğumuz kadarıyla kimsenin belediye başkanını engellediği felan yok işiniz gücünüz yalan dolan bahane.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 08 Nisan 14:58
01

mehmet - mustafa bıyık mağduru oynuyor. birşeyler yaparsa başarı kendisinin yapamassa başarısızlık başkalarının

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 08 Nisan 14:58