Kırklareli'de işyerlerinde maske ve eldiven kullanmayan kişilere ceza

KIRKLARELİ’nin, Babaeski İlçesi’nde jandarma ekipleri tarafından, kırsal alanda yapılan denetimlerde yeni tip koronavirüs salgını tedbirlerine uymayan...

KIRKLARELİ’nin, Babaeski İlçesi’nde jandarma ekipleri tarafından, kırsal alanda yapılan denetimlerde yeni tip koronavirüs salgını tedbirlerine uymayan işletme sahibi ve çalışanlara toplam 9 bin 450 TL ceza kesti.

Babaeski İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, 'Türkiye Huzur ve Güven Uygulaması' kapsamında yaptığı denetimlerde, yeni tip koronavirüs salgını kapsamında alınan tedbirlere uymayan işletme sahipleri ve çalışanlara ceza uyguladı. Ekipler, ilçeye bağlı Minnetler köyünde saat 08.45 sıralarında, 65 yaş üzeri İ.K. isimli şahsın işletmesinde maske ve eldiven takmadan satış yaptığını tespit ederken, Alpullu Beldesi’nde ise saat 16.45 sıralarında bir fırında yapılan kontrolde, D.E.Ç. ve İ.M.C.'nin maske ve eldiven takmadan çalıştığını tespit etti.

Ekipler, iş yerlerinde ve fırında maske takmadan çalışan kişilere 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu kapsamında, kişi başı 3 bin 150 TL olmak üzere, toplam 9 bin 450 TL idari yaptırım uygulanması maksadıyla ceza keserek, tanzim ettiği tutanakları ise Babaeski Kaymakamlığına gönderdi.

21 May 2020 - 15:36 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.