Kırıkkale'de tarım işçileri için konteyner kuruldu

KIRIKKALE'ye gelen mevsimlik işçilerinin sosyal izolasyonlarını ve sağlık durumlarını takip edebilmek amacıyla hayata geçirilen 'Tarım Kent Projesi' k...

KIRIKKALE'ye gelen mevsimlik işçilerinin sosyal izolasyonlarını ve sağlık durumlarını takip edebilmek amacıyla hayata geçirilen 'Tarım Kent Projesi' kapsamında işçiler için konteyner kuruldu.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Kırıkkale'ye gelen mevsimlik işçilerinin, sosyal izolasyonlarını ve sağlık durumlarını takip edebilmek amacıyla valilik ve Balışeyh Kaymakamlığı tarafından 'Tarım Kent Projesi' hayata geçirildi. Ahiler Kalkınma Ajansı'nca desteklenen proje kapsamında Kırıkkale'nin Balışeyh ilçesine gelen tarım işçileri için 29 konteynerin yer aldığı yaşam alanı oluşturuldu. Çocuklar için park ve temel ihtiyaçların karşılanacağı donatıların bulunduğu konteynerlerin, kentte diğer işçilerin bulunduğu bölgelerde de yapılması planlanıyor.

Projenin devamını hazırladıklarını belirten Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, "Bu kapsamda ilk etapta Balışeyh'te bulunan tarım işçilerimize konteyner kent oluşturarak çadırlardan buraya aldık. Proje Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından desteklendi. Çocuklar için çocuk parkı da var. Projenin ikinci aşamasında da ilimizdeki tüm tarım işçilerimizin aynı şartlarda, daha iyi koşullarda hayatlarını sürdürebilmeleri için de projenin devamını hazırlıyoruz. Belki bu yıl yetişmeyebilir ama önümüzdeki yıl ilimizdeki bütün tarım işçilerinin konteyner kent gibi benzer yapılarda ikamet etmelerini sağlayacağız" dedi.

30 May 2020 - 15:15 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.