Karacabey’e PTT’den ‘teknolojik’ yatırım

Yasin KESKİN/KARACABEY,(Bursa),()-BURSA'da Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan ile bir araya gelen PTT Bursa yöneticileri, PTT’nin inovatif ürünleri...

Yasin KESKİN/KARACABEY,(Bursa),()-BURSA'da Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan ile bir araya gelen PTT Bursa yöneticileri, PTT’nin inovatif ürünleri arasında yer alan ve 7/24 teslimatı mümkün kılan Kargomat 7/24 ürününü, ilçeye kazandırmak için kolları sıvadıklarını söyledi. Başkan Özkan da 3T vizyonunun önemli parçalarından biri olan teknolojik yatırımların, ilçede hayatı kolaylaştıracak hamlelerle devam ettiğini söyledi.

PTT Bursa Başmüdürü Hüseyin Salman, PTT yöneticileri ile birlikte Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’ı makamında ziyaret etti. Gerçekleşen görüşmede, PTT tarafından ilçeye kazandırılacak Kargomat hakkında detaylar görüşüldü. PTT’nin inovatif ürünleri arasında yer alan ve 7/24 teslimatı mümkün kılan bu kargomatlar sayesinde, vatandaşlar kargolarına artık daha hızlı bir şekilde ulaşabiliyor. Bursa’da bu zamana kadar 22 tane konumlandırılan kargomat’ın 23. durağı ise Karacabey olacak. Gerçekleşen ziyarete PTT Bursa Başmüdürü Hüseyin Salman, PTT Bursa Teknik Müdürü Hilmi Nazım Hakkıoğlu, PTT Bursa Kargomat Sorumlusu Yasin Can ve PTT Karacabey Müdürü Turcan Dursun yer aldı.

KARGO BEKLEME DÖNEMİNİ SONA ERDİRİYOR

PTT Başmüdürü Salman projeyle ilgili yaptıkları açıklamada, “Kargomat 7/24, PTT A.Ş.’nin inovatif ve hayatı kolaylaştıran ürünleri arasında yer alıyor. Kargo bekleme dönemini sona erdiren cihaz, müşterilerin gönderilerine istedikleri yer ve zamanda ulaşmalarını mümkün kılıyor. Gönderiler, alıcının adreste bulunmaması veya bu yönde talep beyan etmesi halinde güvenli, hava şartlarından etkilenmeyen ve 7 gün 24 saat hizmet veren Kargomat 7/24’e sevk ediliyor. Alıcı adına bu cihaza gönderi bırakılması halinde, kişinin cep telefonuna gönderinin hangi Kargomat 7/24’te olduğu, gönderi barkod numarası ve teslimat şifresi bilgilerini içeren bir kısa barkod numarası ile teslimat şifresi bilgilerini içeren bir kısa mesaj iletiliyor. Alıcı, gönderisini teslim almak için Kargomat 7/24’ün dokunmatik özellikli ekranına T.C. kimlik numarasını ve cep telefonuna iletilen şifresini giriyor. Mobil entegrasyonu tamamlanan Kargomat 7/24’e ait işlemler, akıllı telefon uygulamaları üzerinden de gerçekleştirilebiliyor. Bu alternatifte müşteri, uygulamadaki QR kodunu cihazın barkod okuma bölmesine göstererek gönderisini teslim alabiliyor’’ ifadelerine yer verdi.

BAŞKAN ÖZKAN’DAN 3T VURGUSU

Başkan Özkan ise bu konuda yaptığı açıklamada, “Teknolojik yatırımları çok önemsiyoruz. 3T vizyonumuzdan en önemli unsurlarından bir tanesi de teknoloji odaklı yatırımlar. 7/24 teslim imkânı sunmasıyla bu proje, vatandaşlarımıza, özellikle kırsal mahallelerimizden gelenlere pratiklik kazandıracaktır. Öngörülen yerleri teknik arkadaşlarımız değerlendirip en kısa sürede kargomat’ı ilçemize kazandıracağız” dedi. Öte yandan, görüşme sonrasında Belediye Başkanı Ali Özkan ve PTT yöneticileri şehir içinde öngörülen konumları değerlendirirken, konuyla ilgili teknik personelle de görüşülüp, yer konusunda karar verileceği kaydedildi.

06 Haz 2020 - 12:51 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.