Karacabey Belediyesi, 9 günlük tatilde 61 ton atık topladı

Yasin KESKİN/KARACABEY,(Bursa),()-BURSA'da Karacabey Belediyesi, Kurban Bayramı’ndaki 9 günlük tatilde 95 personelle bin 61 tonluk atık topladı. Kara...

Yasin KESKİN/KARACABEY,(Bursa),()-BURSA'da Karacabey Belediyesi, Kurban Bayramı’ndaki 9 günlük tatilde 95 personelle bin 61 tonluk atık topladı.

Karacabey Belediyesi, 9 günlük bayram tatilinde de aralıksız mesai yaptı. Karacabey Belediyesi’nin, Kurban Bayramı tatilinde çevre kirliliği ve benzer kötü manzaraların yaşanmaması için harcadığı yoğun mesai meyvelerini verdi. 9 günlük bayram tatilinde 95 personelle yoğun bir mesai harcayan belediye ekipleri, ilçe genelinden bin 61 tonluk atık çıktığını belirtti.

Uzun bayram tatili, vatandaşların yazlık tatil bölgesi olan Yeniköy’e akın etmesini sağladı. Bu durum karşısında hem görüntü hem de çevre kirliliğinin yaşanmaması için sıkı tedbirler alan Karacabey Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ile Karacabey Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, yoğun bir mesai yaptı.

ATIKLAR TİTİZLİKLE TOPLANDI

Karacabey Belediyesi tarafından, Kurban Bayramı kapsamında ilçe merkezinde 15 adet, talep gelen 7 kırsal mahallede de açılan bertaraf çukurları ile kurban atıkları toplandı. Belediye Başkanı Ali Özkan yaptığı açıklamada, bu çukurların temizlik işleri personelinin kontrolünde açılarak, gerekli kireçleme ve ilaçlama işlemlerinin ardından da dolar dolmaz, bekletilmeden kapatıldığını söyledi.

TATİLCİLER YAZLIK BELDELERE AKIN ETTİ

Öte yandan, 9 günlük bayram tatilini fırsat belen tatilciler, bayram öncesi ve sonrasında Karacabey’in yazlık tatil beldeleri Yeniköy, Malkara ve Kurşunlu’ya adeta akın ederken, burada da zabıta ve temizlik ekipleri vatandaşların rahat bir tatil geçirmesi için çeşitli tedbirler alarak yoğun mesai harcadı.

Karacabey Belediyesi tarafından, Bursa Büyükşehir Belediyesi ile birlikte başta sinek olmak üzere bit, kene, pire gibi çeşitli parazitler için çalışmalar yürütülürken, bunun yanında dezenfekte çalışmaları da istişareli olarak, ilçe geneli ve tatil bölgesinde sürdürüldü.

EKİPLER HİÇ DURMADI

9 günlük tatil boyunca 95 kişilik temizlik ekibi, her gün ilçe genelinde çalışmalarını titizlikle yürüttü. Başkan Ali Özkan, 9 gün boyunca ilçe genelinde bin 61 ton atık toplandığını ve bunun 103,2 tonunun da sahil bölgesindeki yerleşim yerlerinden alındığını söyledi.

Ali Özkan, “Geçmiş yıllarda yaşanan olumsuzlukları not alarak ve muhtarlarımızla istişare ederek, bu yıl tedbirleri ve kontrollerimizi sıklaştırdık. Ve çevre kirliliğine neden olabilecek herhangi bir sorun ile karşılaşmadan Kurban Bayramı’nı geçirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Tüm vatandaşlarımız, açılan bertaraf çukurlarına kurban atıklarını getirdi. Bunun yanında, çevre kirliliğine sebep olacak görüntülerden de uzak durdular. Bu konuda bizler, kurallara uyan ve gerekli hassasiyeti gösteren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Ayrıca yoğun bir mesai harcayan tüm mesai arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum” dedi.

26 Tem 2021 - 12:51 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.